Esteu aquí

Notícia

Els economistes parlen de biotecnologia

La Jornada dels Economistes 2013, el dia 25 d'octubre, se centrarà en la discussió de propostes i experiències comparades per afavorir el creixement econòmic a Catalunya.

AddToAny buttons: 
22.10.2013

Redacció

El Col·legi d'Economistes de Catalunya celebrarà la divuitena jornada anual, el dia 25 d'octubre a Barcelona, amb el lema Propostes per al creixement. Experiències comparades a partir de les prediccions de les principals organitzacions internacionals (OCDE, FMI i CE), tot i les seves diferències de diagnòstic, que assenyalen que la sortida de la crisi a l’eurozona serà lenta.

A l'acte d'inauguració, a les 8.30 h, intervindran Andreu Mas-Colell, conseller d’Economia i Coneixement; Xavier Trias, alcalde de Barcelona; Salvador Esteve, president de la Diputació de Barcelona; Valentí Pich, president del Consell General d’Economistes, i Joan B. Casas, degà del Col·legi d'Economistes. Després, a les 9.30 h, es farà la conferència inaugural amb el professor de l'IESE, José Manuel Campa.

La jornada tindrà dotze sessions de treball diferents, obertes al públic, on participaran representants de la Comissió Europea i el Govern català i experts de diversos sectors econòmics. La sessió El paper dels serveis en el creixement econòmic comptarà amb les aportacions de Montserrat Vendrell, directora general de Biocat, i Josep Ros Santasusana, economista i soci de la consultora ROS Development & Planning, sobre dos àmbits amb gran potencial al nostre país com són el biotecnològic i biomèdic i el turístic.

Altres temes que es tractaran a les sessions són el potencial tecnològic i industrial de Catalunya, les noves polítiques públiques com a palanques per al creixement econòmic, l'interès de l'inversor estranger per invertir a Catalunya, els models de creixement d’economies dinàmiques (anàlisi comparada des d’una perspectiva catalana) o propostes per a una fiscalitat adequada al creixement, entre d'altres.

La conferència Recerca de frontera: raons econòmiques de Lluís Torner, director de l’Institut de Ciències Fotòniques (IFCO), i el parlament del secretari general d’Economia i Coneixement de la Generalitat, Albert Carreras, clouran la jornada d'aquest any.

Inscripció

Més informació al web de la jornada.

Data: 25 d'octubre de 2013
Hora: de 8 h a 15 h
Lloc: Hotel Fira Palace • Av. Rius i Taulet, 1-3 • Barcelona (mapa)

El conseller Mas-Colell i Joan B. Casas al Sopar dels Economistes del 17 d'octubre - Foto: © Col·legi d'Economistes de Catalunya

Contingut relacionat: 
Categories: