Esteu aquí

Notícia

Emprendre en el sector de les ciències de la vida

AddToAny buttons: 
05.03.2010

Les ciències de la vida a Catalunya és un sector en auge amb grans reptes, com crear empreses innovadores amb visió de futur que facin arribar la recerca desenvolupada a les universitats i als centres de recerca en el mercat.

Ahir es va presentar la tercerca edició de BioEmprenedorXXI a la seu de Barcelona Activa, un programa de suport a la creació d'empreses específic per aquest sector -des de la biotecnologia, passant per la biomedicina, el medi ambient i agroalimentària-, que l'any passat va aconseguir que el 60% dels 15 projectes seleccionats d'emprenedors, investigadors i joves titulats universitaris s'hagin constituït en empresa.

BioEmprenedorXXI és una iniciativa conjunta d'entitats públiques i privades, “la Caixa”, l’Ajuntament de Barcelona -a través de Barcelona Activa-, Biocat, Genoma España i la Cambra de Comerç de Barcelona. Els representants de les entitats promotores -Jordi William Carnes, tinent d’alcalde d’Hisenda i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona i president de Barcelona Activa; Manel Balcells, president de la Comissió Executiva de Biocat; Rafael Camacho, director general de Genoma España; Xavier Ricart, vicegerent de Promoció Empresarial de la Cambra de Comerç de Barcelona i Pere Guardiola, director d’Institucions de “la Caixa” a Catalunya-, van remarcar que és una oportunitat única per als emprenedors que tinguin una idea de negoci, ja que el programa posa a la seva disposició un conjunt d’eines i recursos que faciliten tant el procés de creació com el de consolidació d’una empresa.

El programa té una durada de vuit mesos i està estructurat en activitats formatives, d’acompanyament i anàlisi de viabilitat de les idees de negoci, de tutorització i mentorització, d’entrenament competencial, de mostra de bones pràctiques i experiències, d’un premi per a la millor iniciativa emprenedora i, al final, accions per donar suport a l’arrencada de les noves empreses (accés a finançament i a la internacionalització).

Aquest any les accions formatives s’impartiran en anglès amb l’objectiu d’atraure talent emprenedor d’arreu del món interessat en impulsar un projecte empresarial a Barcelona.

Premi de 20.000 euros per a la millor iniciativa emprenedora

Entre tots els plans d’empresa presentats, es tornaran a seleccionar dos finalistes i un guanyador. El guanyador rebrà un premi en metàl·lic de 20.000 euros i participarà a un curs d’acceleració a la Universitat de Cambridge i un altre al programa formatiu Biocàpsules de Biocat. A més, per tal de potenciar la internacionalització, el guardonat assistirà a una fira o bé a un esdeveniment d’inversió internacional de referència. El premi inclou, també, l’estada gratuïta durant sis mesos a la incubadora d’empreses de Barcelona Activa. D'altra banda, el primer finalista rebrà una dotació econòmica de 10.000 euros i el segon, un premi de 5.000 euros.

En aquesta edició el premi es tornarà a lliurar durant la celebració del Fòrum de la BioRegió, el dia 2 de desembre, que és la trobada anual de tots els professionals del sector biotecnològic, biomèdic i de les tecnologies mèdiques a Catalunya.

El 2009 l'empresa guanyadora va ser Sagetis, una spin-off del Departament de Bioenginyeria de l’Escola Tècnica Superior de l’Institut Químic de Sarrià, i el 2008, Intelligent Pharma, una empresa que s'està mostrant molt activa i que partiparà novament al principal congrés biotec internacional, BIO Chicago, amb la delegació d'empreses i d'institucions catalanes que coordina Biocat.

La inscripció ja està oberta i finalitza el 12 d’abril de 2010.

Consultes: Programes.Emprenedors@barcelonactiva.es o al telèfon 93 401 96 29.

Contingut relacionat: 
Categories: