Esteu aquí

Notícia

Empreses catalanes de biotecnologia i equipaments mèdics buscaran oportunitats de negoci a la Xina el març de 2017

ACCIÓ organitza una missió institucional i empresarial en col·laboració amb Biocat, Fenin i Health Tech Cluster a Xangai i Hong Kong

AddToAny buttons: 
21.12.2016

Del 25 al 31 de març de 2017, empreses catalanes de biotecnologia i equipaments mèdics podran participar en una missió institucional i empresarial a la Xina organitzada per ACCIÓ amb la col·laboració de Biocat, Fenin i Health Tech Cluster. Encapçalada pel Conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, el programa de la missió inclou trobades individuals (B2B) i grupals amb empreses i institucions a Xangai i Hong Kong.

Tenint en compte que un dels sectors prioritaris pel govern xinès per afavorir el desenvolupament del país és la indústria tecnològica i l’equipament mèdic, l’objectiu de la missió és establir i potenciar les relacions entre ambdós mercats i facilitar l’obertura al país d‘empreses catalanes.

La missió, que té un cost de 3.300 euros per part de l’empresa, va dirigida a empreses i entitats com laboratoris farmacèutics, centres tecnològics especialitzats en salut i ciències de la vida, instruments i aparells de medicina i cirurgia, tic salut, articles i aparells d’ortopèdia, aparells de raigs X i reactius de diagnòstic in vitro, entre d’altres. El termini per sol·licitar la participació acaba el 15 de gener i les empreses podrien optar a tenir un ajut econòmic.

 

Per què Xina?

Un mercat en ple desenvolupament i marge de creixement, incentius de l’Estat i menors costos de producció són els factors que generen una situació favorable perquè les empreses estrangeres entrin a la Xina.

En el cas del sector biotecnològic xinès, encara hi ha un gran recorregut per davant en comparació amb els dos grans mercats mundials (EUA i Europa). El govern xinès vol afavorir el desenvolupament de les empreses locals del sector mitjançant ajudes públiques i també l’entrada de coneixement i capital estranger, per això entre 2011 i 2015 el sector va rebre més de 2.000 milions de dòlars en ajudes de l’Estat.

Davant d’aquest escenari, les empreses bio-farmacèutiques estrangeres tenen una excel·lent imatge i són sempre la primera elecció en el segment de gamma alta.

Pel que fa a l’equipament mèdic, la Xina és un dels mercats més prometedors del món. Se situa en quart lloc darrere d’EUA, Japó i Alemanya però diverses fonts preveuen que en cinc anys assolirà la segona posició mundial perquè s’estima que el sector creixi fins el 2020 a una taxa mitjana anual al voltant del 15%.

I tot això en un context de canvi provocat per les reformes sanitàries impulsades pel govern xinès, que s’està centrant en accelerar l’establiment d’un sistema d’assegurança sanitari bàsic, expandir la seva xarxa d’hospitals al país i millorar l’accés a serveis públics de salut, entre d’altres.

Shanghai

La missió tindrà lloc a Xangai i Hong Kong, dues de les ciutats més importants de Xina.

Contingut relacionat: 
Categories: