Esteu aquí

Notícia

Entrar als Estats Units, oportunitats i recomanacions per a les 'biotec'

Biocat, en el marc del projecte bioXclusters, organitza una jornada d'internacionalització amb Karin Hollerbach, consultora de Silicon Valley experta en pimes de l'àmbit de les ciències de la vida.

AddToAny buttons: 
18.03.2013

 

Redacció

Biocat organitza la jornada Impulsant la internacionalització (III): Estats Units, el dia 9 d'abril de 2013 a Barcelona, que comptarà amb la participació de la Dra. Karin Hollerbach, fundadora i directora general de la consultora Taku Group amb seu a Silicon Valley. Hollerbach, formada al Massachusetts Institute of Technology (MIT) i a la Universitat de Berkeley, ha estat vinculada a l'àmbit de les ciències de la vida els últims 20 anys. El seu treball se centra en facilitar l’expansió internacional d'empreses nord-americanes i l’aterratge d'empreses estrangeres als Estats Units.

Els Estats Units és el mercat per excel·lència de les ciències de la vida. Aquest lideratge està basat en un sistema que el fa créixer i el consolida al mateix temps: una forta protecció de la propietat intel·lectual, un marc regulatori que ha consolidat la Food and Drug Administration (FDA) com l'estàndard de referència, importants fons públics i privats per a la recerca biomèdica, entre d’altres factors. Des de fa anys, la indústria biofarmacèutica és un contribuent important en el creixement econòmic del país amb més de 650.000 llocs de treball directes i uns 4 milions d’indirectes. Però entrar als Estats Units no és un procés fàcil, ja que per obtenir l’aprovació de l'FDA es pot tardar entre 18 i 50 mesos, a més de l’elevat cost associat.

Durant la jornada, Karin Hollerbach parlarà de les oportunitats que ofereix aquest mercat a les empreses biotecnològiques i biomèdiques catalanes i les recomanacions que cal seguir per a una entrada exitosa. Posteriorment, s'obrirà una taula rodona amb executius i emprenedors que coneixen de prop aquest país perquè expliquin la seva experiència:

  • Karin Hollerbach, fundadora i directora general de Taku Group
  • Lydia Cánovas, general manager operations d'Aspahlion
  • Bruce Thompson, representant als Estats Units d'Aspahlion
  • Albert Zamora, fundador i director general de Bionure
  • Josep Ribas, responsable àrea industrial de Bioibérica

La moderadora de la taula rodona serà Mamen Martí, responsable d’Internacionalització de Biocat.

També es dedicarà un espai a debatre els punts clau a l'hora d'assistir a la BIO International Convention, la principal fira biotecnològica mundial que té lloc cada any en una ciutat dels Estats Units, per treure’n tot el profit i no perdre’s en l'extensa oferta de sessions i opcions de partnering. A la BIO Chicago 2013, del 22 al 24 d'abril, hi anirà una delegació de 35 empreses i entitats catalanes sota la coordinació de Biocat.

Aquesta jornada és l'última d'un cicle de tres trobades organitzades en el marc del projecte europeu bioXclusters i en les quals s'han tractat aspectes relacionats amb la internacionalització de la mà d’experts en els mercats de destí. L'abril de 2012 es va dedicar la primera sessió al Brasil i el gener d'aquest any, a la Xina.

Com les anteriors, la jornada està adreçada a directius i responsables de desenvolupament de negoci de pimes del sector biotecnològic i biomèdic, entitats de recerca i entitats de suport relacionades.

Programa (l'idioma serà l'anglès)

Inscripció tancada

Data: 9 d'abril de 2013
Hora: de 9 h a 14 h
Lloc: Palau Robert • Sala Cotxeres • Passeig de Gràcia, 107 • Barcelona (mapa)

Consultes:
Biocat
Àrea de Desenvolupament de Negoci
Mamen Martí (Responsable d'Internacionalització)
cmarti@biocat.cat
Tel. +34 93 310 33 89

Pots seguir-nos a Twitter @bioXclusters

Informació relacionada:

Consulta totes les notícies sobre el projecte bioXclusters.

Organitzen:

  

Karin Hollerbach, fundadora i directora general de la consultora Taku Group.