Esteu aquí

Notícia

Ernst&Young i Biocat presenten l’informe 'Catalonia Life Sciences Report' a la BIO 2012

72 empreses i institucions catalanes viatjaran a BIO Boston, la fira internacional de referència del sector biotecnològic, del 18 al 21 de juny.

AddToAny buttons: 
30.05.2012

Redacció

Un total de 50 empreses, 22 institucions i més 100 delegats conformen la delegació de la BioRegió de Catalunya a la vintena edició de la BIO International Convention, que se celebrarà a Boston (Estats Units) entre els dies 18 i 21 de juny de 2012. Aquest any, la BIO reunirà més de 15.000 delegats de 65 països, més 900 expositors i 1.800 companyies. La zona d’exposició es complementa amb el Business Forum, on tindran lloc les reunions de partnering, que el 2011 va generar més de 21.000 trobades one-to-one.

El pavelló de l’Estat espanyol a la BIO Boston es distribueix per bioregions i, com el 2011, hi participen Catalunya, el País Basc i Andalusia. El pavelló, que ocupa una superfície de 600 metres quadrats, aplega 54 estands d’empreses, dels quals la BioRegió de Catalunya en tindrà 32; Andalucía BioRegión 8; BioBasque 7, i la resta de l'Estat 7 més. Biocat, que coordina per sisè any consecutiu la delegació catalana, tindrà un espai diferenciat a la zona central del pavelló (booth 437), que acollirà 18 empreses més i 22 entitats de recerca i de suport al sector.

La majoria de les empreses catalanes a la BIO (72%) desenvolupa activitats en l’àmbit de la salut humana, ja sigui en la producció de nous medicaments i teràpies com en els àmbits de diagnòstic i vacunes. Un 17% de les companyies tenen activitats en el camp de la salut animal. També hi participen empreses que apliquen la biotecnologia al sector agroalimentari (4%) i als bioprocessos industrials (10%). La delegació la completen empreses que ofereixen serveis de consultoria relacionats amb diferents àrees: de desenvolupament de negoci, jurídica i de capital risc, entre d’altres.

La BioRegió de Catalunya, amb Barcelona al capdavant, ha esdevingut un dels grans pols biotecnològics del sud d'Europa i clúster de referència de la biotecnologia, la biomedicina i les tecnologies mèdiques. El 21% de les empreses biotecnològiques registrades a tot l’Estat tenen seu a Catalunya. En conjunt, el sector biotec català factura 15.600 milions d’euros anuals, un 30% del volum econòmic del sector a tot l’Estat. La delegació catalana a la BIO suposa el 60% del total de la representació de l’Estat espanyol i en nombres absoluts és significativament més àmplia que les de països com el Brasil, la Xina, l'Índia o Rússia.

Les oportunitats empresarials de Catalunya

La consultoria Ernst&Young, un referent internacional pel que fa l’anàlisi dels mercats biofarmacèutic i de tecnologies mèdiques, presentarà en el marc de la BIO l’informe Catalonia Life Sciences Report  2011, elaborat a partir de les dades del sector recollides per Biocat. Ernst&Young publica anualment —i presenta a la BIO— l’informe Beyond Borders, que és un dels anàlisis de referència reconeguts per tot el sector a nivell mundial. Tot i que periòdicament Ernst&Young publica estudis per països, el dedicat a Catalunya és el primer que edita centrat sobre una bioregió i no sobre un Estat.

En l’acte de presentació de l’informe, que tindrà lloc a les oficines centrals d’Ernst&Young a Boston, hi participaran Glen Giovanetti, director global per al sector biotecnològic d’Ernst&Young; Montserrat Vendrell, directora general de Biocat; Susan R. Windham-Bannister, presidenta del Massachusetts Life Sciences Center; Silvia Ondategui Parra, líder del sector Salut i Farmacèutic de l’àrea de consultoria d’Ernst&Young. Tancarà l’acte, la intervenció del president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, que encapçala la delegació empresarial catalana que viatja a la BIO.

Tota la informació de la delegació catalana a la BIO a http://www.biocat.cat/bio2012

Glen Giovanetti, director global per al sector biotecnològic d’Ernst&Young.

Categories: