Esteu aquí

Notícia

Esmorzar de finançament en el marc de BioSpain Barcelona

La Asociación Española de Bioempresas (AseBio) en col·laboració amb Biocat, ha organitzat aquest dimarts 25 d’abril el Biodesayuno ‘La financiación clave para construir un hito biotecnológico’ en el que s’han avançat les dades d’inversió de capital risc de l’Informe Asebio 2022 que  es presentarà el proper 20 de juny.

AddToAny buttons: 
26.04.2023

Durant l’acte, Ion Arocena, director general d’AseBio ha presentat les xifres d’inversió privada del sector biotecnològic a Espanya corresponents al 2022, que ‘desprès de dos anys de creixement sense precedents degut a la pandèmia, ara han assolit un creixement sostenible amb nivells que superen els dels anys previs a l’esclat de la emergència sanitària assolint els 142 milions d’euros.’ 

Pel que fa a la dada d’ inversió internacional, aquesta s’ha mantingut en els gairebé 100 milions d’euros. El CEO de Biocat, Robert Fabregat, puntualitzava, 'la tendència a l'alça de capital risc internacional a les rondes és fruit de la solidesa i competitivitat científic-tecnològica de les start-ups i scale-ups, del talent dels seus equips i de la capacitat d'atracció dels inversors especialitzats del país per impulsar co-inversions en grans operacions, entre les quals destaquen Ysios Capital, Alta Life Sciencies, Invivo Capital o Asabys, entre altres'. Per part seva, Raúl Martín, partner de Ysios Capital va confirmar durant la taula rodona que es va organitzar amb agents referents del sector: ' per cada euro que posem, les empreses han aconseguit 4 euros de companyies internacionals'.

Per la seva banda, el Pablo V. Escribilla, CEO de Laminar Pharma que també va participar en aquesta trobada, va afegir: ‘Espanya és un país amb manca de tradició inversora en aquest sector amb uns interlocutors no estructurats com els que hi ha a altres països, però que està tenint una evolució realment positiva. Un clar exemple d’aquesta evolució positiva és l’èxit de BIOSPAIN, un dels congressos líders a Europa’.

Per la seva part, Beatriz Llamusí, fundadora i CEO de ArthexBiotech, que tancava el panel de participants de la taula, també va voler fer palès l’important paper de BIOSPAIN per a les biotecnològiques: ‘ens va permetre conèixer l’ecosistema,  va ser molt encoratjador poder veure nombroses OTRIs, que són d’on surten els projectes. Això és una molt bona notícia.’

BioSpain torna a Barcelona després de 20 anys

La propera edició de BIOSPAIN que es celebrarà a Barcelona del 26 al 28 de setembre serà un clar reflex de l’evolució del sector. Enguany ‘s’hi reuniran 2000 professionals del sector de més de 800 entitats, de 30 països diferents’ ha afegit Ion Arocena.

Robert Fabregat ha tancat l’acte amb el clar convenciment que ‘hem aconseguit que aquesta edició pugui ser un punt d’inflexió per BioSpain. La primera edició presencial desprès de la pandèmia i a la ciutat de Barcelona, que és l’ecosistema més potent d’Espanya. Hem d’aprofitar la capacitat d’atracció internacional de la capital catalana per fer créixer BioSpain, per obrir una mica més l’interès dels inversors de fora i que mirin cap aquí. Esperem que sigui l’edició més exitosa d’aquest esdeveniment!’ 

Abans de finalitzar aquest BioDesayuno, Ion Arocena, va aprofitar per confirmar que en aquesta edició es recupera el ‘Premio de periodismo de BioSpain’  a la millor cobertura especialitzada que es dugui a terme per part d’un mitjà nacional durant BioSpain.
 

    
Ion Arocena, director general d’AseBio i Robert Fabregat, director general de Biocat, durant l'esmorzar de finançament. 

 

 

 

Biodesayuno
Contingut relacionat: