Esteu aquí

Notícia

Galgo Medical llança un 'software' per facilitar el tractament dels pacients en cas d’atacs de cor

L’empresa catalana ha tancat acords amb hospitals punters d’Estats Units, Alemanya i Brasil per fer la validació clínica i la comercialització

AddToAny buttons: 
06.07.2016

A finals de l’any passat Galgo Medical va tancar una ronda d’un milió d’euros amb capital d’Inveready. Amb aquesta injecció de diners volia validar en diversos hospitals els productes de software que ha desenvolupat i engegar la seva comercialització.

Uns mesos després, l’empresa ha llançat l’aplicació ADAS-VT, un software pioner en el tractament dels pacients en casos d’atacs de cor que permet als especialistes poder comprendre ràpidament quines cicatrius s’han generat en el pacient i millorar el procés d’ablació amb catèter, que fa que el cor recuperi la sincronia en el batec.

El producte facilita la intervenció perquè obté imatges del cor en 3D a través d’una ressonància magnètica, de manera que els metges poden planificar millor el procediment quirúrgic, que esdevé més ràpid, més eficient, més directe i també més barat respecte del que es fa actualment, que és més insegur tant pel pacient com per l’especialista.

Aquesta nova tecnologia s’ha avaluat a l’Hospital Clínic de Barcelona (on va ser creada l’empresa fa tres anys com a spin-off juntament amb la Universitat Pompeu Fabra) i en hospitals punters gràcies als acords que Galgo Medical ha tancat recentment a Estats Units (el John Hopkins a Baltimore i l’Hospital de la Universitat de Pennsylvania a Filadèlfia), Brasil (Instituto do Coraçao a Sao Paulo) i Alemanya (Leipzig Herzzentrum).

Segons el director general de l’empresa, Antoni Riu, fins ara ja han aplicat el software amb èxit en 350 pacients, i tenen una desena d’hospitals de tot el món interessats en adquirir-lo. “Els resultats preliminars mostren que els pacients tractats amb el nostre mètode queden més ben curats. A més, aquesta eina ajuda els metges a guanyar confiança”, conclou.

Galgo Medical també està en converses amb grans fabricants internacionals de productes mèdics perquè puguin comercialitzar el software. Entre ells, hi ha Medtronic i Boston Scientific, que tenen interès en el projecte perquè venen catèters d’ablació.

 

Notícia relacionada:

 

Entrevista relacionada:

Software atacs de cor Galgo Medical

Imatge en 3D del cor obtinguda amb el software ADAS-VT - Foto: © Galgo Medical.

Categories: