Esteu aquí

Notícia

El Govern cofinança un pla de doctorats per unir universitat i empresa

Les universitats i empreses interessades han de presentar els seus projectes abans del 19 de juliol. Posteriorment, s'obrirà la convocatòria per als estudiants de doctorat.

AddToAny buttons: 
19.06.2013

Redacció

La Generalitat de Catalunya ha posat en marxa el primer pla de doctorats industrials, en col·laboració de les universtitats públiques i privades, destinat a les empreses que vulguin impulsar projectes estratègics d'R+D+I mitjançant la incorporació de personal altament qualificat i accedint a equipaments cientificotecnològics d'última generació. La retribució anual dels estudiants de doctorat que es contractin es cofinançarà entre l'empresa i la Generalitat en dues modalitats diferents que es detallen en aquest dossier (pàg. 5). L'empresa també es beneficiarà de deduccions fiscals en l'impost de societats i bonificacions en les cotitzacions a la Seguretat Social.

D'altra banda, els beneficis que obtenen les universitats que participin en el programa és que potenciaran els mecanismes de transferència tecnològica, essencial per al desenvolupament econòmic del país, i accediran al know-how i les necessitats actuals de la indústria.

Per als estudiants de doctorat és una bona oportunitat d'adquirir coneixement i les habilitats per desenvolupar una carrera professional en l'àmbit de la recerca i la innovació a l'empresa i sota la coordinació d'universitats de primera línia internacional en l'àmbit científic i tecnològic.

La selecció dels candidats es farà entre la universitat i l'empresa i la durada del conveni de col·laboració serà de 3 anys.

Com presentar-s'hi

El procediment per participar en el pla de doctorats industrials és senzill i àgil, per via electrònica, sense una càrrega excessiva de documentació a presentar. Les empreses i universitats interessades han d'enviar les sol·licituds abans del dia 19 de juliol de 2013. Tot i que en els projectes les entitats sol·licitants han de ser una empresa i una universitat que formalitzin un conveni, els centres de recerca poden participar com a entitat col·laboradora.

A mitjan de juliol, al web del programa, es publicaran els projectes seleccionats, moment en què els doctorands podran presentar la seva candidatura fins a mitjan de setembre de 2013.

Més informació a doctoratsindustrials.gencat.cat

Consultes: doctorats.industrials.sur@gencat.cat

Contingut relacionat: