Esteu aquí

Notícia

El Govern obre una consulta sobre l'estratègia per a l’especialització intel·ligent de Catalunya

La Comissió Europea demana aquest document per optar a finançament entre el 2014 i 2020. Entre els sectors clau de la RIS3CAT hi ha les ciències de la salut.

AddToAny buttons: 
29.08.2013

Redacció

El Govern català vol recollir l'opinió d'empreses, centres de recerca i altres institucions vinculades a l'R+D+i sobre el document de treball de l’estratègia per a l’especialització intel·ligent de Catalunya (RIS3CAT), que ha elaborat amb el suport d'un grup d'experts en recerca, innovació i teixit productiu seguint la metodologia recomanada per la Comissió Europea. Per això ha obert una consulta pública on-line fins al 27 de setembre. L'enquesta es pot respondre de forma anònima i a títol individual o institucional.

Per accedir als fons europeus en el període 2014-2020, la UE ha demanat als governs que elaborin estratègies regionals d’innovació per a l’especialització intel·ligent (RIS3, per les sigles en anglès) amb l'objectiu de donar coherència a les inversions en recerca i innovació i optimitzar l'impacte en el desenvolupament econòmic i social. Per fer front als reptes a llarg termini com la competència global, el canvi climàtic i l'envelliment de la població, es vol aconseguir que els estats i regions membres tinguin un creixement intel·ligent (fonamentat en el coneixement i la innovació), sostenible (eficient en l’ús dels recursos i respectuós amb el medi) i integrador (que crea ocupació i garanteix la cohesió social i territorial).

La RIS3CAT s'estructura en quatre eixos: àmbits sectorials líders, clústers emergents, tecnologies facilitadores transversals i millora de l’entorn d’innovació. En l'eix de sectors líders hi trobem alimentació, indústries de la salut, energia, entre d'altres, i en el de tecnologies facilitadores transversals, les TIC, la nanotecnologia, la biotecnologia, la fotònica, els materials i la manufactura avançada.

El document sotmès a consulta pública, doncs, defineix el marc estratègic a partir del qual el Govern desenvoluparà les actuacions i els programes concrets entre el 2014 i 2020 que s’ajustin al potencial d’innovació i les capacitats, i engloba:

  • Una anàlisi dels trets distintius de l'economia catalana i, especialment, dels reptes i les oportunitats dels sistemes productiu i de recerca i innovació.
  • La visió de Catalunya 2020 i l'estructuració de la RIS3CAT.
  • Evidències de tecnologies i d'àmbits sectorials a partir dels quals es defineix l'especialització intel·ligent.

Respon l'enquesta

Andreu Mas-Colell, conseller d'Economia i Coneixement, en una imatge d'arxiu de 2011 - Foto: © Biocat, Sergi Cámara.

Contingut relacionat: