Esteu aquí

Notícia

Grifols compra la unitat de diagnòstic de Novartis per 1.675 milions de dòlars

La Divisió Diagnostic de Grifols representarà més del 20% del volum de negoci respecte el 4% actual.

AddToAny buttons: 
11.11.2013

Redacció

Grifols ha anunciat un acord amb Novartis per adquirir la seva divisió de diagnòstic relacionada amb la medicina transfusional i la immunologia per un import de 1.675 milions de dòlars (1.240 milions d'euros). L'operació, que es preveu tancar durant el primer semestre del 2014, forma part de l'estratègia de creixement del grup biotecnològic català basada en potenciar altres àrees de negoci complementàries a la de proteïnes del plasma.

Entre els actius adquirits s'inclouen la tecnologia NAT (Anàlisi d'Amplificació de l'Àcid Nucleic) —una de les més innovadores del mercat—, instrumentació i equips d'anàlisi per a proves, programari específic i reactius. També, la planta de producció d'Emeryville (Califòrnia, Estats Units) i oficines comercials als Estats Units, Suïssa i Hong Kong.

Després del tancament de la compra, Grifols estima que els ingressos anuals de la seva Divisió Diagnostic se situaran en uns 1.000 milions de dòlars (740 milions d'euros) la qual cosa representarà més del 20% dels ingressos totals del grup respecte el 4% que suposen en l'actualitat. Les altres dues divisions de la companyia són Bioscience i Hospital. El 2012 les vendes van superar els 2.620 milions d'euros. Les accions ordinàries (classe A) de Grifols cotitzen al Mercat Continu Espanyol i formen part de l'Ibex-35, mentre que les accions sense vot (classe B) també cotitzen al Mercat Continu i en el nord-americà Nasdaq.

Víctor Grifols, president i conseller delegat de la companyia, ha declarat a través d'un comunicat de premsa que "és un pas més de la nostra visió com a competidor a nivell mundial també en el camp del diagnòstic. Per a això, és fonamental comptar amb una presència molt significativa als Estats Units". Aquest procés es va iniciar el 2003 a través de la Divisió Bioscience amb l'adquisició d'actius d'Alpha Therapeutic Corporation i amb la compra de Talecris el 2011.

Grifols incorporarà als professionals d'aquesta àrea de Novartis a la plantilla, que incrementarà aproximadament en 550 persones. Avui dóna feina a més d'11.000 professionals a tot el món.

Més informació als webs de Grifols i Novartis.

Víctor Grifols, president i conseller delegat de la companyia.

Contingut relacionat: