Esteu aquí

Notícia

Grífols pren el 50% d’una firma de l’empresa de robótica Mondragón

El fabricant d’hemoderivats entra en el capital de Kiro Robotics amb 21 milions d’euros

AddToAny buttons: 
23.09.2014

Grífols ha adquirit el 50% del capital de Kiro Robotics, spin-off de la unitat estratègica Mondragón Health en l'àmbit de la salut de la corporació Mondragón, mitjançant la subscripció d’un augment de capital social per valor de 21 milions d’euros. Grifols i els socis de Kiro Robotics han subscrit un acord d’aliança estratègica conjunta (joint venture) per un període mínim de 4 anys.

El principal producte de Kiro Robotics és el robot Kiro Oncology, una de les tecnologies més avançades del món per a farmàcia hospitalària. El robot automatitza la preparació de medicació intravenosa en la quimioteràpia, minimitzant el risc per als professionals sanitaris. Grifols, a través de la seva Divisió Hospital, comercialitzarà el robot en els mercats internacionals. En concret, la comercialització directa del producte a Espanya, Portugal i Latinoamèrica s'iniciarà el gener de 2016.

Aquesta operació resulta beneficiosa per ambdues companyies. Per una banda, Grifols reforça el seu compromís amb la investigació i potencia el desenvolupament i la internacionalització de la seva Divisió Hospital. Per altra banda, Kiro Robotics assegura la viabilitat i continuïtat dels seus projectes, així com la internacionalització del robot Kiro Oncology.

Durant els darrers anys, Grífols ha pres participacions en empreses espanyoles de biotecnologia i tecnologies mèdiques, com Progenika, Araclon Biotech i la catalana VCN Biosciences. Aquesta última operació amb Kiro Robotics manté l’aposta de la companyia per invertir a Espanya. 

Més informació a la nota de premsa.

 

 

L'entrada de Grifols a Kiro Robotics permetrà potenciar i internacionalitzar el robot Kiro Oncology. -Foto: © TU Lankide

Contingut relacionat: 
Categories: