Esteu aquí

Notícia

Un grup de la UPC lidera un projecte per a trobar un millor sistema de diagnòstic del càncer de pell

La iniciativa es diu Diagnoptics i compta amb membres de l’Estat espanyol, Alemanya, França i Itàlia

AddToAny buttons: 
27.05.2014

El Centre de Desenvolupament de Sensors, Instrumentació i Sistemes (CD6) de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC) al Campus de Terrassa lidera el projecte europeu Diagnoptics per a una millor diagnosi del càncer de pell. L’Hospital Clínic de Barcelona és un dels hospitals que participen al projecte, entre d’altres centres de recerca i empreses de l’Estat espanyol, Alemanya, França i Itàlia.

El projecte neix de la necessitat de trobar un millor sistema de diagnòstic d’aquesta malaltia, ja que les xifres evidencien que 8 de cada 9 casos es diagnostiquen erròniament i s’operen sense motiu. L’objectiu final de Diagnoptics, que compta amb un pressupost de 4,7 milions d’euros, és crear una plataforma que combini quatre tecnologies fotòniques diferents: la representació tridimensional del cos desenvolupada pel CD6, les tècniques làser de l’Institut Nacional Politècnic de Toulouse, els equips comercials de microscòpia confocal de l’empresa alemanya Mavig, i les tecnologies fotòniques de cirurgia mínimament invasiva del propi Diagnoptics. Unint-les, el personal mèdic podrà disposar d’un sistema per diagnosticar el càncer de pell amb més precisió, rapidesa i objectivitat.

El càncer de pell és una de les malalties més difícils de diagnosticar. Segons informa el Canal Salut de la Generalitat, hi ha dos tipus de càncer de pell: el no melanoma i el melanoma. El primer representa el 95% dels casos i té una mortalitat baixa. El càncer de pell melanoma, no obstant, és altament invasiu i presenta una alta mortalitat. Cada any es diagnostiquen a Catalunya uns 915 casos nous de melanoma, una xifra que augmenta anualment prop d’un 5% en homes i un 4% en dones.

El Centre de Desenvolupament de Sensors, Instrumentació i Sistemes (CD6) és un grup d’investigació del Centre d’Innovació i Tecnologia de la Universitat Politècnica de Catalunya (CIT-UPC) i forma part de la xarxa TECNIO de la Generalitat de Catalunya.

Més informació a la nota de premsa de la UPC.

Compte de Twitter del projecte (pàgina web en construcció).

Els investigadors de la UPC Santi Royo, líder del projecte, i Reza Atashkhooei al laboratori del CD6.- Foto: © UPC

Categories: