Esteu aquí

Notícia

iMicroQ obté la certificació pel seu mètode de detecció QFast Salmonella

L’empresa nascuda de la URV va guanyar el premi EmprenedorXXI l’any 2012 i va ser finalista del Bioemprenedor l'any 2010

AddToAny buttons: 
23.04.2014

El mètode QFast Salmonella de l’empresa biotecnològica iMicroQ ha aconseguit la certificació internacional UNE/EN/ISO 16140:2003. Aquest sistema de detecció de salmonel·la, desenvolupat al llarg de dos anys, analitza el bacteri Salmonella en mostres veterinàries, ambientals i d’alimentació animal.

Aquesta certificació, atorgada per l’Associació Espanyola de Normalització i Certificació (AENOR), permet utilitzar el mètode QFast Salmonella segons els requisits del Reglament 2073/2005 sobre criteris microbiològics. Un cop aconsegueixi l’autorització del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient per a la seva comercialització, iMicroQ llançarà al mercat dos productes: el QFast Salmonella SOFT i el QFast Salmonella HARD.

La salmonel·la és una de les malalties transmeses pels aliments més estesa arreu del món dins la indústria avícola i alimentària. Hi ha desenes de milions de casos cada any, segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Pràctiques bàsiques de salut poden evitar la transmissió d’aquest bacteri, com ara cuinar els aliments completament, rentar-los bé o mantenir-los a la temperatura adequada.

iMicroQ és una empresa biotecnològica sorgida l’any 2010 com a spin-off de la Universitat Rovira i Virgili (URV). Va resultar guanyadora del premi EmprenedorXXI per a empreses innovadores atorgat per "la Caixa" i ENISA l’any 2012, i va aconseguir un milió d’euros per iniciar la fabricació del seu kit de detecció de salmonel·la QFast l’any 2013. iMicroQ va ser també finalista en l'edició de 2010 del premi BioEmprenedorXXI.

Més informació a la notícia d’iMicroQ.

Kit de detecció de salmonel·la QFast Salmonella d'iMicroQ. - Foto: © iMicroQ

Contingut relacionat: