Esteu aquí

Notícia

Inno4ageing, jornades sobre l'envelliment actiu a Catalunya

Es mostraran les últimes innovacions en l'àmbit de l'atenció a les persones grans, una de les prioritats de l'estratègia 2020 de la Comissió Europea.

AddToAny buttons: 
10.12.2012

Redacció

La Comissió Europea calcula que l'any 2060 només hi haurà dues persones en edat de treballar per cada major de 65 anys. A mesura que augmenti l'edat mitjana de la nostra població hi haurà més pressió sobre els serveis públics i les pensions. Per tant, la dedicació dels hospitals i centres medicosanitaris en el desenvolupament de nous productes innovadors, en la implantació de millores mèdiques i cures assistencials és de vital importància per fer un pas endavant en l’atenció de les persones grans. L'objectiu és que els ciutadans de més edat tinguin un paper actiu en la societat i visquin de la manera més saludable i satisfactòria possible.

Coincidint amb l'Any Europeu de l'Envelliment Actiu i la Solidaritat Intergeneracional, la Xarxa d'Innovació en Salut per Catalunya (Xiscat) organitza les jornades internacionals Inno4ageing, els dies 13 i 14 de desembre a Vilanova i la Geltrú, per reunir i facilitar la interacció dels diferents actors d'aquest àmbit (empreses, investigadors, professionals sanitaris i d'universitaris...).

El programa inclou conferències, models de negoci, casos d'èxit, bones pràctiques, sessions de pòsters i debats al voltant de les polítiques públiques sobre l'envelliment, les últimes tendències i innovacions en hospitals, la Vida Quotidiana Assistida per a l'entorn (AAL, per les sigles en anglès), la cronicitat, la telemedicina, la rehabilitació i les TIC en salut.

També hi haurà un espai de trobada de networking i la possibilitat d'entrevistar-se amb els representants dels hospitals i altres empreses i entitats que participin a la jornada per compartir oportunitats de col·laboració.

Programa

Inscripció (gratuïta. Cal enviar el formulari a xiscat@parcdesalut.com)

Data: 13 i 14 de desembre de 2012
Lloc: Centre de Conferències Neàpolis • Rambla de l'Exposició, 61-69 • Vilanova i la Geltrú (Barcelona)

Consultes sobre les jornades: Parc de Salut (Ivon Landa) • xiscat@parcdesalut.com • Tel. 93 723 66 73

Biocat col·labora en la difusió d'aquestes jornades ja que s'emmarquen en la temàtica d'una futura comunitat d'innovació i coneixement (KIC) de l'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia (EIT). En aquest sentit, Biocat contribueix en la coordinació dels grups de treball de les dues candidatures KIC catalanes en innovació en vida saludable i envelliment actiu i alimentació del futur (Food4future) amb el HUBc i l’IRTA, respectivament. En aquests grups de treball s’hi han sumat diverses entitats i, properament, es demanarà la implicació d'altres institucions del país per reforçar el potencial de les candidatures.

A l'Estat espanyol, l'any 2019 gairebé el 30% de la població tindrà més de 64 anys.

Contingut relacionat: 
Categories: