Esteu aquí

Notícia

La internacionalització biotecnològica a la Xina

Biocat organitza una jornada, el dia 25 de gener a Barcelona, amb Gao Ronghui, consultor en transferència de tecnologia, captació de fons i accés al mercat xinès.

AddToAny buttons: 
17.01.2013

Redacció

Biocat organitza la jornada Impulsant la internacionalització (II): Xina, el dia 25 de gener de 2013 a Barcelona, amb la presència de Gao Ronghui, consultor en ciències de la vida amb una llarga experiència en transferència de tecnologia, captació de fons i accés al mercat xinès. La jornada, que s'impartirà en anglès, està adreçada a directius i responsables de desenvolupament de negoci de pimes del sector biotecnològic i biomèdic, entitats de recerca i entitats de suport relacionades.

Posteriorment a la xerrada de Gao Ronghui, s'obrirà un debat amb experts i executius que coneixen de prop aquest país a la taula rodona Reptes, oportunitats i aterratge en el mercat xinès:

  • Montserrat Alavedra, assessora Tecnològica en Biotecnologia i Ciències de la Salut d'ACC1Ó
  • Clàudia Danesi, cap per als Mercats d'Àsia Pacífic d'ACC1Ó
  • Gao Ronghui, consultor especialitzat i president de G-Med Consulting
  • Joan Feixas, director Comercial i Financer d'Enantia
  • Marc Ramis, director general de Tech & Business Innovation (TBI)
  • Anna Roma, directora executiva de la consultora Global Taixue de Xangai

La moderadora de la taula rodona serà  Adela Farré, directora de Comunicació i Relacions Externes de Biocat.

Aquesta jornada forma part d’un cicle de tres trobades emmarcades en el projecte europeu bioXclusters en les quals es tractaran aspectes relacionats amb la internacionalització de la mà d’experts en els mercats de destí. L'abril de l'any passat es va dedicar la primera sessió al Brasil i està previst que durant el primer semestre de 2013 es faci una tercera sessió sobre els Estats Units.

La Xina és el país més poblat del món, amb més de 1.300 milions d’habitants, dels quals el 47% viuen en àrees urbanes. El sector de la salut ha experimentat un creixement per sobre del 20% anual en els darrers 10 anys. Si bé s’espera que aquest auge ralenteixi, les xifres estaran molt per sobre dels països anomenats desenvolupats.

Es tracta d'un mercat potencial molt atractiu, però no exempt de dificultats. La biotecnologia és un àmbit estratègic i preferent dins el 12è Pla Quinquennal 2011-2015 i, recentment, el Ministeri de Salut ha anunciat 11.800 milions de dòlars addicionals per a la innovació en biofarma entre els anys 2016 i 2020. Aquestes inversions tenen com a objectiu produir talent científic d’alt nivell i que la indústria biotecnològica dobli el nombre de llocs de treball. Malgrat les perspectives interessants, el gap cultural i la regulació de la propietat intel·lectual, entre d’altres, són punts a tenir en compte a l’hora d’establir relacions comercials i industrials.

 

       flickr logo Imatges

       vimeo Vídeos

 

Dia: 25 de gener de 2013

Hora: de 9 h a 13 h
Lloc: ACC1Ó • Sala d’actes • Passeig de Gràcia, 129 • Barcelona (mapa)

Consultes:
Biocat (Mamen Martí)
cmarti@biocat.cat
Tel. +34 93 310 33 30

Pots seguir-nos a Twitter @bioXclusters

 

Documentació de la jornada:

 

Informació relacionada:

 

Organitzen:

          Amb la col·laboració de:

  

         
Documents relacionats

El consultor xinès Gao Ronghui, a Barcelona - Foto: © Biocat, Sergi Cámara.