Esteu aquí

Notícia

Investigadors gironins treballen en una bomba d’insulina intel·ligent per a diabètics

La prova pilot començarà el gener de l’any que ve i volen enllestir el prototip a finals del 2018

AddToAny buttons: 
27.06.2016

No és la primera bomba d’insulina que existeix però, a diferència de les altres dues, aquest nou dispositiu té un sensor del nivell de glucosa que envia informació de la quantitat d’insulina necessària que s’ha de subministrar en cada moment al pacient diabètic.

Així serà la innovadora bomba d’insulina intel·ligent que està desenvolupant el projecte europeu Pepper (Patient Empowerment Through Predictive Personalised Decision Support), on hi participen investigadors gironins del Grup de Nutrició, Eumetabolisme i Salut de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI), de la Universitat de Girona i de l’hospital Josep Trueta.

El projecte té una durada de tres anys i està finançat pel programa Horizon 2020 i coordinat per la Universitat Oxford Brookes. Aquesta institució, juntament amb la Universitat de Girona, s’encarrega de desenvolupar els algoritmes pel dispositiu, mentre que l’empresa Cellnovo (anglesa) s’ocupa del dispositiu i la companyia Romsoft (romanesa) treballa en el programari.

L’equip preveu que les proves pilot puguin començar el gener de l’any que ve, on es testarà el producte en pacients a l’hospital Josep Trueta i l’Imperial College de Londres. Els responsables calculen que el prototip podria estar enllestit a finals del 2018 i el producte podria sortir al mercat al 2020. De moment, ja s’han començat a demanar els permisos a l’Agència Espanyola del Medicament.

Per portar-ho a terme, els investigadors compten amb un pressupost de quatre milions d’euros i la participació d’empreses i entitats públiques de diversos àmbits i països.

Investigadors projecte Pepper

Els investigadors s'han reunit recentment a la seu de l'Institut d'Investigació Biomèdica, a Salt, per coordinar tota la informació sobre el projecte - Foto: © El Punt Avui.

Contingut relacionat: 
Categories: