Esteu aquí

Notícia

Iproteos guanya el Premi Expoquimia R+D+i en Biotecnologia

L’empresa catalana ha tancat recentment una campanya 'equity crowdfunding' de 100.000 euros

AddToAny buttons: 
21.10.2014

L’empresa biotecnològica Iproteos, ubicada al Parc Científic de Barcelona (PCB) ha estat guardonada amb el Premi Expoquimia R+D+i 2014 en la categoria de Biotecnologia per al desenvolupament del fàrmac IPR19, que s’utilitza per al tractament dels dèficits cognitius associats a l’esquizofrènia.

"El premi suposa un important reconeixement al projecte i a la recerca realitzada per l’equip d’Iproteos. El fet d’haver estat escollits guanyadors en un certamen tan competitiu ens posiciona com una de les empreses biotecnològiques més innovadores de l’estat espanyol. Sens dubte, el guardó ens permetrà avançar cap a la fase d’assaigs clínics amb el nostre fàrmac per al tractament de l’esquizofrènia", declara Teresa Tarragó, directora general d’Iproteos.

L’IPR019 d’Iproteos és un potenciador cognitiu d’última generació que ja ha demostrat la seva eficàcia, amb resultats molt positius en models animals. Ha aconseguit una millora de les capacitats de l’aprenentatge i memòria afectades per l’esquizofrènia, la qual cosa no succeeix amb els tractaments actuals. Es tracta d’un fàrmac de tercera generació basat en pèptids que bloquegen l'acció de les proteases i que són capaços de travessar la barrera hematoencefàlica, un sistema protector del cervell que fins ara la gran majoria de fàrmacs no han aconseguit creuar.

Per al desenvolupament d’aquest tipus de fàrmacs, Iproteos combina la seva experiència investigadora en pèptids i proteases amb tècniques de disseny in silico i les tecnologies més innovadores en síntesi de pèptids, com ara la tecnologia IPRO, una combinació d'eines informàtiques i biotecnològiques desenvolupades pel propi equip de recerca d’Iproteos per a la modelització informàtica de processos biològics.

Crowdfunding

Respecte aquest mateix fàrmac IPR19, Iproteos va llençar fa uns mesos una campanya d'equity crowdfunding per tal de recaptar fons per completar l'etapa preclínica no regulatòria d'aquest compost. La campanya es va tancar la setmana passada -abans de la data de finalització prevista pel 31 d'octubre- arribant a l'objetiu de 100.000 euros i amb la participació de 41 inversors de perfils diferents.

Iproteos, ubicada al Parc Científic de Barcelona, és una spin-off de l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona) i de la Universitat de Barcelona (UB), amb la participació estratègica de la Fundació Bosch i Gimpera (FBG). El seu projecte d'empresa se centra en el descobriment de fàrmacs de tercera generació per a malalties del sistema nerviós central. 

Ernest Giralt i Teresa Tarragó, fundadors d'Iproteos, durant l'acte del lliurament del premi. - © PCB

Contingut relacionat: 
Categories: