Esteu aquí

Notícia

L’EIT obre la convocatòria de les KIC de salut i matèries primeres

El Health Universitat de Barcelona Campus (HUBc) i Biocat coordinen el node català en la convocatòria de la KIC de vida saludable i envelliment actiu

AddToAny buttons: 
14.02.2014

L’Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia (EIT) obre avui la convocatòria de les candidatures a noves comunitats de coneixement i innovació (KIC), on Catalunya vol participar activament. Des d’avui i fins al mes de setembre es podran enviar propostes per a les KIC de les següents temàtiques:

  • Vida saludable i envelliment actiu (Healthy living and active ageing)
  • Matèries primeres – Exploració, extracció, processament i reciclatge sostenibles (Raw materials – sustainable exploration, extraction, processing and recycling)

El Health Universitat de Barcelona Campus (HUBc) i Biocat coordinen i dinamitzen les entitats que formen part del Co-Location Center (node) català del consorci europeu InnoLIFE que presentarà candidatura a la convocatòria de la KIC de vida saludable i envelliment actiu. Formar part d’una KIC així tindrà un impacte sistèmic per a Catalunya, a través de l'impuls de l'emprenedoria, de noves tecnologies i de nous negocis, amb la implicació d'agent públics i privats que treballaran de manera transdisciplinària en àmbits com la medicina, la biologia o les TIC, entre d’altres.

Fins el proper mes de setembre, el node català durà a terme activitats encaminades a recollir els interessos del sector i preparar una proposta guanyadora conjuntament amb els altres nodes del consorci InnoLIFE.

L'objectiu de les KIC de l'EIT és dinamitzar l’educació superior, la recerca i la innovació en el seus àmbits temàtics. En el cas de la KIC sobre vida saludable i l’envelliment actiu, l'EIT busca que les propostes ofereixin les millors solucions per afrontar reptes com l'envelliment de la població europea i la sostenibilitat dels sistemes de salut, tot coordinant els esforços i les capacitats dels agents públics i privats, per aconseguir una Europa més competitiva.

El proper dia 14 de març l’EIT organitza a Budapest (Hongria) una jornada informativa sobre com han de ser les candidatures KIC. L’objectiu de la trobada és guiar i donar la informació necessària als participants perquè puguin presentar propostes exitoses i de qualitat.

Les instal·lacions de l'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia (EIT) es troben a Budapest, Hongria. - Foto: © EIT

Contingut relacionat: