Esteu aquí

Notícia

L’Emergence Forum acull més de 140 assistents de vuit regions del sud d’Europa

La trobada ha girat entorn la innovació en salut humana i en algroalimentació

AddToAny buttons: 
15.04.2014

Més de 140 participants, entre empreses, centres de recerca, oficines de transferència tecnològica i plataformes cientificotecnològiques han assistit els dies 10 i 11 d’abril al Transbio Sudoe Emergence Forum sobre innovació en salut humana i agroalimentació celebrat a Barcelona.

La trobada, organitzada per Biocat, s’emmarca dins els el projecte Transbio Interreg Sudoe i segueix el fòrum celebrat a Montpeller del 25 al 27 de setembre del 2013. En aquest projecte sud-europeu, Catalunya i els altres socis de les regions de França, Portugal i Espanya busquen potenciar la transferència al mercat dels projectes de recerca en ciències de la salut. Les institucions catalanes que hi estan implicades són Biocat, el Parc Científic de Barcelona (PCB), el Parc de Recerca UAB i CataloniaBIO.

El conseller delegat de VCN Biosciences, Manel Cascalló, va obrir la sessió inaugural, durant la qual va compartir la seves vivències en emprenedoria i en transferència de projectes al mercat. Tot seguit, prop de 40 experts en salut humana i en agroalimentació van participar en les diverses sessions del programa, mentre que en sessions paral·leles de partnering es van realitzar més de 200 reunions. L’objectiu d’aquestes sessions ha estat fomentar projectes col·laboratius entre investigadors i empreses de Catalunya i de les altres regions participants.

En la jornada prèvia a l’Emergence Forum, el dia 9 d’abril, els socis del projecte Transbio Sudoe i representants del món acadèmic i empresarial de les altres regions van tenir de l’oportunitat de conèixer de primera mà les instal·lacions del Parc Científic de Barcelona (PCB) i el supercomputador MareNostrum del Barcelona Supercomputing Center (BSC). Durant la visita, dues de les empreses ubicades al parc, Ordesa i Endor Technologies, van explicar als assistents la seva experiència en l’entorn del PCB.

Rémy Poupot, director del projecte TRANSBIO, en una de les sessions de l'Emergence Forum.

Categories: