Esteu aquí

Notícia

Les ciutats amb més àrees verdes beneficiarien la salut física i mental de la població

B·Debate i CREAL han convocat investigadors, epidemiòlegs i professionals de l’àmbit de la planificació urbanística i desenvolupament de models de ciutats per posar en comú el coneixement en aquest camp, els dies 30 i 31 d'octubre a Barcelona.

AddToAny buttons: 
30.10.2013

Redacció

Experts nacionals i internacionals es reuneixen a CosmoCaixa Barcelona, els dies 30 i 31 d'octubre, convocats per B·Debate i el Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL) —de l’aliança ISGlobal— per establir vincles entre la recerca, la pràctica de la salut pública i la planificació urbanística, com l’única via per crear àrees verdes saludables per a les poblacions urbanes.

La necessitat d'aquests debats neix de que estudis recents han demostrat que les persones que resideixen més a prop de zones verdes viuen més i tenen menys risc de patir una malaltia cardiovascular, obesitat, problemes de salut mental i eviten efectes adversos de l'embaràs. A més, diverses investigacions suggereixen que es redueix l'agressivitat i la delinqüència, milloren els patrons del son i també es produeix una millor recuperació de qualsevol malaltia.

Amb el títol Green Cities Healthy People. Planning Healthy Urban Spaces aquesta trobada està dirigida científicament pel professor Mark Nieuwenhuijsen, coordinador del programa de contaminació atmosfèrica del CREAL i del projecte Phenotype.

Més informació al web de B·Debate.

Organitzadors:
   
Col·laboradors:
  
Contingut relacionat: 
Categories: