Esteu aquí

Notícia

Les empreses catalanes que marxen a la BIO de Chicago aposten per la internacionalització

AddToAny buttons: 
29.04.2010

Demà sortirà de Barcelona la delegació catalana que assisteix a la convenció BIO, la més important del món en l’àmbit de la biotecnologia, que se celebra del 3 al 6 de maig a Chicago (EUA). Per quart any consecutiu, Biocat encapçala la delegació formada per 46 empreses i entitats del país que tenen com a objectiu aconseguir i consolidar la seva internacionalització.

Els directius de les empreses assistents coincideixen en que la BIO és l’escenari ideal per donar-se a conèixer entre els agents internacionals del sector i socis potencials per al desenvolupament de nous projectes. “Anem a la BIO de Chicago per reforçar la nostra presència internacional, donar visibilitat a la filial que hem obert a Atlanta i obrir noves possibilitats al mercat dels EUA”, apunta Lluís Martínez, Business Development Manager de Sepmag Technologies. A més, Martínez creu que “ens permet saber què està passant al món biotec global, veure cap a on va i innovar en aquest sentit”.

Un dels aspectes més valorats per la delegació catalana és que la BIO es presenta com un enclavament estratègic per establir el networking necessari que permeti la internacionalització de les empreses. Tal com afirma Ignasi Belda, conseller delegat d’Intelligent Pharma, “ la BIO és molt important perquè en un espai reduït pots trobar-te amb moltes empreses del sector que, d’altra manera, seria molt difícil. Tot és a l’abast de tothom”. Per la seva banda, Juan José Duelo, director general de DR Healthcare, afegeix que “et permet tenir una xarxa de contactes molt gran. És un focus clar per donar-se a conèixer i fer contactes amb empreses d’arreu del món”.  Lluís Ruiz, director general d’Archivel Farma, afirma que “la BIO és una fira molt gran on tothom hi té cabuda. Volem posar al mercat els nostres avenços però, sobretot, la nostra principal innovació: RUTI, una vacuna contra la tuberculosi. La nostra planta de producció té tots els certificats i estem en disposició de fabricar-la per a tot el món, si calgués”.

Les entitats públiques també aposten per la internacionalització

L’Institut Català de Nanotecnologia (ICN) i l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB) són dues de les entitats de titularitat pública que formaran part de la delegació catalana.

Els seus responsables consideren essencial acudir a aquest congrés per fer realitat la seva filosofia com a instituts de recerca. “És un trampolí que ens permet retornar a la societat el que la societat ens dóna en l’àmbit del finançament. Hi anem perquè pimes de tot el món puguin comprar els nostres projectes i que aquests arribin al mercat”, assegura Jorge Domínguez, cap del Departament d’Innovació i Projectes de l’IRB Barcelona. Per la seva banda, Jordi Reverter, cap de Transferència Tecnològica de l’ICN, considera que “el principal objectiu de la nostra institució és aconseguir més visibilitat, presentar noves tecnologies per llicenciar-les a d’altres companyies amb major capacitat econòmica i cercar col·laboradors en el desenvolupament de nous projectes”.

Projectes innovadors acompanyaran la delegació catalana

La BioRegió presentarà nombroses innovacions en àmbits molt diferents de la biotecnologia i les tecnologies mèdiques. A banda de la vacuna RUTI que presenta Archivel Farma, un altre exemple és DR Healthcare, que té com a objectiu introduir el biofuncionalisme als EUA, un territori encara verge en aquest sector. El biofuncionalisme és una ciència terapèutica que investiga i desenvolupa productes no farmacològics, alternatius o coadjuvants, amb l’objectiu de pal·liar els efectes de moltes patologies i corregir disfuncions físiques sense la necessitat de recórrer a la química. Telstar Technologies, per la seva banda, presentarà durant la BIO un equip anomenat MiniBioReactor, que permet l’assaig simultani múltiple de cultiu cel·lular de manera més ràpida a l’habitual.

Una de les innovacions que més criden l’atenció és la que presenta l’ICN: l’aplicació de micropartícules d’or en els fàrmacs empleats en quimioteràpia que permeten que, en dosis menors, aquest tractament augmenti la seva efectivitat i disminueixin els efectes secundaris.

Biocat dinamitza la presència de la BioRegió a la BIO

Els agents involucrats en la missió catalana a la BIO de Chicago coincideixen en la importància de Biocat perquè arribi a bon terme. Tal com expressa Juan José Duelo, de DR Healthcare, “Biocat és una organització molt dinàmica que, sobretot, ens permet tenir una carta de presentació molt potent davant el mercat internacional, resentant-nos com una empresa petita`, però que opera en un clúster tan potent com la BioRegió”.

Kenneth Weissmahr, conseller delegat d’Advancell, afegeix que “la presència de Biocat dóna consistència a la BioRegió i ens mostra com un teixit biotec sòlid”. D’altra banda, la missió catalana a la BIO valora positivament l’esforç que Biocat ha fet en ajuts econòmics i gestions logístiques, “sense les quals ens costaria molt ser-hi presents”, segons argumenta Ignasi Belda.

Ara queden per endavant quatre dies de fira, i molta feina.

    

   Representants de la delegació catalana.

   Contingut relacionat: 
   Categories: