Esteu aquí

Notícia

Les persones que resideixen a prop de zones verdes emmalalteixen menys i viuen més anys

"La polució és el segon factor de risc per a la salut", diu María Neira, directora de Salut Pública de l'OMS. Cada any moren a tot el món 7 milions de persones a causa de la contaminació atmosfèrica.

AddToAny buttons: 
04.11.2013

Redacció

Estudis científics recents demostren que les persones que resideixen més a prop de zones verdes viuen més i tenen menys risc de patir una malaltia cardiovascular, obesitat, problemes de salut mental i eviten efectes adversos de l'embaràs com podria ser el baix pes dels nadons en néixer.

El Dr. Mark Nieuwenhuijsen considera que "en bona part això és perquè la gent practica més activitats físiques i estableix més contactes socials, amb les implicacions per a la salut mental i física que comporta”. Nieuwenhuijsen coordina el projecte Phenotype del Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL) —centre de recerca de l’aliança ISGlobal— i ha estat líder científic de les jornades de debat Green Cities Healthy People. Planning Healthy Urban Spaces que han organitzat B·Debate i el CREAL els dies 30 i 31 d'octubre a Barcelona on hi han participat uns 25 experts nacionals i internacionals. El projecte Phenotype, finançat pel 7è Programa Marc de la Unió Europea, té com a objectiu avaluar i identificar actuacions per determinar la capacitat dels espais verds públics per donar resposta als problemes de salut tant en nuclis urbans com rurals.

Més informació al web de B·Debate.

Organitzadors:
   
Col·laboradors:
  

Mark Nieuwenhuijsen (CREAL), Roderick Lawrence (Universitat de Ginebra) i María Neira (OMS) - Foto: © Biocat, Jordi Cabanas.

Contingut relacionat: 
Categories: