Esteu aquí

Notícia

L’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia, un projecte clau per a la BioRegió

AddToAny buttons: 
29.04.2008

El darrer 15 d’abril a Estocolm, i el proper 14 de maig a Brussel•les, Biocat es troba amb possibles socis europeus amb qui formar la xarxa de 4 o 5 bioregions o pols de competitivitat que ha de constituir la Comunitat de Coneixement i Innovació en Ciències de la Vida (CCI, o KIC en anglès) del Futur Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (IET).

Les possibilitats de Catalunya de ser el node que lideri aquesta comunitat són elevades. Impulsa la proposta Biocat, i la recolza el Govern català, l’estatal i l’europeu.

L’IET ja té reglament. Quan entri en funcionament, serà una institució europea en xarxa, integrant formació, recerca i innovació, a l’estil del reputat MIT (Institut de Tecnologia de Massachussetts), i permetrà a Europa multiplicar la seva capacitat de transformar coneixement en economia.

L’aposta de Catalunya per l’IET té diversos fronts. D’una banda, hi ha la candidatura de Sant Cugat del Vallès per ser la seu europea administrativa de l’IET, proposta que impulsen diverses institucions, entre les quals Biocat. Per ara, totes les possibilitats estan obertes, i per fer-les créixer a favor de Sant Cugat es desplaça el 14 de maig a Brussel•les la Sant Cugat Tribuna en ple, amb empresaris i polítics que recolzen la proposta.

En paral•lel, Biocat està impulsant una segona proposta que té a veure amb les KIC de l’IET: que Catalunya lideri un dels nòduls de la xarxa , com esmentàvem al principi: la de ciències de la vida.

Tot plegat, sembla que les possibilitats són bones i que els socis adequats s’estan alineant. Tot i que el projecte és a mig termini, s’estan produint ja un seguit d’esdeveniments interessants que caldrà anar seguint. El premi: un impuls per a la recerca i l’economia, i l’oportunitat de fer consorcis amb els millors.

Més informació: http://ec.europa.eu/eit/index_en.htm

      

     Contingut relacionat: 
     Categories: