Esteu aquí

Notícia

Manel Balcells és nomenat President de la Comissió Executiva de la BioRegió de Catalunya

AddToAny buttons: 
27.12.2006

Manel Balcells i Díaz és el nou Patró i President de la Comissió Executiva de la Fundació Privada BioRegió de Catalunya, en substitució d'en Joan Cornet i Prat. Balcells ha estat designat per ocupar aquest càrrec el dia 27 de desembre de 2006, a proposta del vicepresident del Govern de la Generalitat i amb acord del Consell Executiu del Govern.
Manel Balcells (Ripoll, 1958) és metge especialitzat en cirurgia ortopèdica i traumatologia i en medicina de l'esport, diplomat per EADA en Gestió Sanitària i membre de diferents societats científiques i acadèmiques. En la seva llarga trajectòria en l'àmbit de la salut ha estat Director Mèdic de l'Hospital General de Granollers, Director d'Estratègia i Coordinació del Departament de Salut, Secretari d'Estratègia i Coordinació del mateix departament, Conseller del Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació, i consultor del Consorci Hospitalari de Catalunya. Balcells és Vicesecretari General de Coordinació Institucional d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC).

La BioRegió de Catalunya, que ara presideix Balcells, és gestionada per una Fundació Privada, en els òrgans de govern de la qual participen els principals actors del sector biotecnològic català. Es tracta d'una iniciativa cabdal del que s'anomena la "triple hèlix" - administració, recerca pública, i empreses biotecnològiques i farmacèutiques - dirigida a cohesionar l'enorme capacitat investigadora dels nostres parcs i centres de recerca, universitats, hospitals i empreses, canalitzar els excel•lents resultats en biotecnologia biomèdica i agroalimentària, i potenciar l'esperit innovador i emprenedor en el sector, amb l'objectiu de fer de Catalunya un referent de primer ordre en un àmbit internacional, impulsat actualment per l'economia del coneixement. Les eines amb què compta la BioRegió com a element aglutinador són la interdependència dels actors que configuren el panorama biotecnològic català, els mecanismes d'impuls a la innovació, i la comunicació dins del sector i amb la societat.

Contingut relacionat: 
Categories: