Esteu aquí

Notícia

Més de 2.000 directius d'alt nivell han visitat BIO-Europe Spring 2013 a Barcelona

Les empreses catalanes es mostren molt satisfetes pel nombre de reunions mantingudes i la bona recepció dels seus projectes.

AddToAny buttons: 
13.03.2013

 

Redacció

Avui ha finalitzat a Barcelona la setena edició de BIO-Europe Spring (BES), el principal congrés de partnering biotecnològic europeu, on "les propostes dels participants catalans han tingut una gran rebuda, tant pel que fa al nombre de reunions que s’han fet com perquè hi han trobat els socis que buscaven per als seus projectes", emfatitza Montserrat Vendrell, directora general de Biocat.

El congrés, organitzat per EBD Group, ha comptat amb un Comitè Amfitrió encapçalat per l'Ajuntament de Barcelona i Biocat i que integra també la Generalitat de Catalunya, Invest in Spain, l'Associació Espanyola de Bioempreses (Asebio), CataloniaBIO, la Cambra de Comerç de Barcelona, el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) i el Museu Marítim de Barcelona. 

L’edició que acaba avui ha servit per reafirmar la posició estratègica de la ciutat de Barcelona i de la BioRegió de Catalunya a nivell mundial en el camp de la biotecnologia i la biomedicina. Vendrell destaca que "els delegats que han participat al BES han reconegut unànimement que l’entorn que ofereix Barcelona i la marca de la ciutat i del seu sector de ciències de la vida llencen un missatge molt positiu al món". També han valorat "la vibrant comunitat d’emprenedors amb què comptem i el fet que hi hagi una estratègia conjunta de sector, on s’apleguen institucions i empreses sota el lideratge de Biocat".

BIO-Europe Sprig 2013 ha atret més de 2.000 directius d’alt nivell i inversors de 1.219 companyies i institucions vinculades a les ciències de la vida com ara grans farmacèutiques, spin-off, biotecnològiques innovadores i firmes de capital risc de 50 països del món, i s'hi han dut a terme més de 2.000 oportunitats de llicència. De Catalunya hi han participat 58 empreses i entitats, amb un total de 180 delegats dels 267 de l’Estat espanyol.

Segons EBD Group, les xifres de participació d’enguany han superat les del BES 2010, celebrat també a Barcelona, tant pel que fa a delegats (que van ser 1.738) com de companyies (1.053) i de països (44).

El sector empresarial s’ha mostrat especialment satisfet amb els resultats aconseguits. Joël Jean-Mairet, soci gerent d’Ysios Capital Partners, destaca que els ha servit "per reprendre i fer nous contactes i, sobretot, per comprovar l’alta qualitat de la ciència de les empreses espanyoles, que supera la mitjana de les empreses de fora".

11.000 reunions entre empreses

Durant aquests tres dies, s’han realitzat 11.000 reunions one-to-one entre les empreses participants, moltes de les quals s’han acabat traduint en acords de tipus comercial, financer i de recerca. En aquest sentit, Elena Cuatrecasas, sòcia de Cuatrecasas, Gonçalves Pereira, considera que el congrés és valuós perquè facilita reunions que poden arribar a ser molt productives. “De les moltes que hem mantingut, una farmacèutica gran i un inversor de capital risc s’han interessat pels nostres serveis”, explica.

Per la seva banda, Jordi Sabé, director de Desenvolupament Corporatiu i Llicències de la farmacèutica Almirall, destaca que "les més de 80 reunions que hem fet no haurien estat possibles en un altre context”. També assegura que “ens ajuden a reforçar la integració de desenvolupament corporatiu en el nostre model de negoci i a consolidar el nostre creixement. L'exemple més recent és el medicament de recerca pròpia Eklira (aclidini), un fàrmac que serveix per tractar la malaltia pulmonar obstructiva (EPOC) i que, mitjançant acords, ja cobreix el 90% del mercat mundial de l’EPOC".

També són destacables els contactes que ha fet al congrés Marco Pugliese, director general de Neurotec Pharma, empresa biofarmacèutica que centra la seva activitat en el desenvolupament de nous tractaments per a malalties del sistema nerviós central. "Hem pogut contactar amb farmacèutiques internacionals que podrien estar interessades a desenvolupar la fase III d’un nou fàrmac per a l'esclerosi múltiple. L’assaig clínic que estem fent en pacients acabarà el setembre i tindrem els primers resultats el novembre vinent, els quals farem arribar a les farmacèutiques que s’hi han mostrat interessades”, explica.

Carlos Buesa, director general d’Oryzon, empresa dedicada al descobriment de biomarcadors per a diagnòstics in vitro i a programes terapèutics en oncologia i malalties neurodegeneratives, confirma que a BIO-Europe "hem contactat amb els inversors i les farmacèutiques internacionals més importants del sector de l’epigenètica".

D’altra banda, Isabel Amat, Business Development Manager d'RJ Biotec Sevices, empresa líder en serveis per al desenvolupament, producció i comercialització de fàrmacs, destaca del congrés els nombrosos contactes establerts amb empreses americanes, japoneses i europees i, en especial, amb una empresa austríaca "interessada en els nostres serveis integrals de desenvolupament biològic i de producció de lots clínics, que permeten experimentar fàrmacs amb humans en les fases I, II i III".

El fet que BIO-Europe Spring s’hagi celebrat a Barcelona ha facilitat que hi hagin pogut assistir petites start-up catalanes, com ara ASCIL Biopharm. Segons la seva representant, Laurence Lachamp, participar al BES 2013 "ens ha permès donar a conèixer la nostra nova empresa, ja sigui a les reunions one-to-one, que han estat molt profitoses, o bé durant la presentació aquest matí de la nostra activitat i pipeline davant una audiència internacional".

Tota la informació del congrés a www.biocat.cat/BES2013 i www.ebdgroup.com/bes

Pots seguir-nos a Twitter amb les etiquetes #BES13 i #BES2013.

Consultes:
Biocat
Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals
Tel. +34 93 310 33 69
events@biocat.cat

Comitè Amfitrió:

               

     

        

Patrocinadors:

               

        

L'estand de Biocat, promocionant el potencial de la BioRegió de Catalunya, a l'àrea d'exposició del BES 2013.

Categories: