Esteu aquí

Notícia

Més reconeixement per a la recerca biològica a Catalunya

La Societat Catalana de Biologia reuneix en un debat, el dia 25 d'octubre, els directors de centres de recerca i universitats per consensuar una declaració que es vol presentar als Governs català i espanyol.

AddToAny buttons: 
08.10.2012

Redacció

La Societat Catalana de Biologia (SCB), amb el suport de Biocat, convoca els directors i responsables de centres i departaments de l’àmbit de la biologia (públics i privats) per participar en una discussió sobre la promoció, la defensa, la coordinació i el reconeixement de la recerca biològica a Catalunya, el dia 25 d'octubre a Barcelona. Des de l'SCB s'espera que les conclusions d’aquesta reunió siguin una aportació de futur per als responsables acadèmics i polítics d'aquest camp científic, de fet, un dels objectius és consensuar i fer pública un manifest dirigit als Governs de la Generalitat i d’Espanya i a la societat per obtenir més reconeixement social per a la recerca i la difusió de la biologia.

La presentació de l'acte anirà a càrrec de Jaume Reventós, expresident de l'SCB. Tot seguit s'encetarà la taula rodona Promoció i difusió de la recerca biològica que es fa a Catalunya i el paper que ha de jugar la Societat Catalana de Biologia com a acadèmia de referència, on hi intervindran Jaume Bertranpetit, director de l'Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA); Montserrat Vendrell, directora general de Biocat; Joan J. Guinovart, director de l'IRB Barcelona, i Pere Puigdomènech, director del Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG). El debat s'obrirà al públic assistent per tal de reflexionar sobre com l'SCB pot contribuir a establir les sinèrgies apropiades entre universitats, centres de recerca i Administració. Posteriorment, Pere Puigdomènech farà la presentació de la declaració.

El director general de Recerca de la Generalitat, Josep Maria Martorell, i l'actual president de l'SCB, Lluís Tort, participaran en la cloenda de l'acte.

Aquest debat s'emmarca en el programa d'activitats que commemoren el centenari de l'SCB. Per aquest motiu, us recomanem el reportatge que va publicar Biocat el passat mes de maig, La Societat Catalana de Biologia, un referent en l’àmbit de les ciències biomèdiques.

Aforament limitat. Cal confirmar l'assistència a scb@iec.cat

Dia: 25 d'octubre de 2012
Hora: 18 h
Lloc: Museu Blau de Barcelona • Plaça Leonardo da Vinci, 4-5 (Parc del Fòrum) • Barcelona (mapa)

Notícia relacionada sobre la lectura del manifest (31/10/2012)

Organitza:                        Amb el suport de:

                     

Lluís Tort, president de la Societat Catalana de Biologia, en l'acte de presentació del centenari de l'entitat - Foto: © SCB.

Contingut relacionat: 
Categories: