Esteu aquí

Notícia

Novartis inverteix 60 milions a la planta de Barberà del Vallès

El president de la multinacional farmacèutica a Espanya, Jesús Acebillo, confirma que aquest 2013 començaran a fabricar medicaments inhalats en les noves instal·lacions.

AddToAny buttons: 
26.02.2013

Redacció

El Grup Novartis Espanya ha destinat prop de 60 millions d'euros a la planta de Barberà del Vallès per fabricar càpsules d'inhalació per al tractament de malalties respiratòries. El nou edifici de 5.200 metres quadrats que acollirà aquesta línia de producció i el magatzem logístic, de 2.400 metres quadrats més, ja estan construïts i entraran en funcionament properament. Així ho ha anunciat el seu president, Jesús Acebillo, que també ha explicat que aquest any s'acabarà una primera fase del projecte amb la posada en marxa de tres de les cinc línies productives previstes, i que fabricaran entre sis i set milions d'unitats anuals (la capacitat total serà de 36 milions d'unitats).

Les noves instal·lacions generaran uns 70 llocs de treball. El 2012 la plantilla d'aquesta planta era de 526 treballadors i, a Espanya, tot el grup dóna feina a prop de 3.000 persones.

La planta de Barberà és una de les instal·lacions estratègiques de la divisió farmacèutica de Novartis a nivell internacional. També està considerada una de les principals a tot l'Estat en volum de formes sòlides (comprimits, pastilles i càpsules) amb una producció de 107 milions d'envasos el 2012, dels quals es va exportar el 86% a 120 països.

Novartis Espanya té la seu a Barcelona i quatres centres més de producció a Catalunya: una planta de penicil·lina i una planta de macròlids (Sandoz Industrial Products) a les Franqueses del Vallès, una planta de productes estèrils (Sandoz Industrial Products) a Palafolls i una planta de productes oftalmològics (Alcon Espanya) a El Masnou.

Les instal·lacions de Barberà del Vallès ocupen 33.000 metres quadrats de superfície construïda - Foto: www.corresponsables.com

Contingut relacionat: