Esteu aquí

Notícia

Noves aplicacions de la nanotecnologia per detectar i tractar millor malalties com el càncer, a CosmoCaixa

B·Debate, l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia i l'Institut de Biotecnologia i Biomedicina de la UAB reuniran més de 60 experts internacionals a Barcelona, del 9 a l'11 d'octubre.

AddToAny buttons: 
08.10.2013

Redacció

La nanotecnologia, la manipulació de la matèria a escala atòmica i molecular per crear materials amb noves i molt variades propietats, és una àrea de recerca en auge i amb un gran potencial en molts sectors. En la medicina, promet revolucionar el diagnòstic de malalties, l'administració de fàrmacs i moltes àrees de recerca, desenvolupament i aplicació clínica.

Tot i que el potencial de la nanomedicina és inqüestionable, el seu ús comporta riscos associats per al medi ambient i per la salut que cal minimitzar abans d'utilitzar-la a gran escala en els éssers humans. Els dies 9, 10 i 11 d'octubre uns 60 experts nacionals i internacionals es reuniran a CosmoCaixa Barcelona per presentar els últims avenços, analitzar els reptes científics de la propera dècada i plantejar solucions als problemes que frenen l'aplicació de la nanomedicina a la societat. Són unes jornades de debat organitzades per B·Debate, una iniciativa de Biocat i l'Obra Social "la Caixa", i l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2) i l'Institut de Biotecnologia i Biomedicina (IBB-UAB), porten per títol Nanotechnologies in Health: current challenges and future prospects.

Més informació al web de B·Debate.

La setmana passada es va fer una altra jornada de debat, The death of plant cells: From proteases to field applications, sobre com la mort cel·lular programada en plantes pot ajudar a fer front a l’augment de necessitats alimentàries.

El debat es pot seguir a Twitter @BDebate a través de l'etiqueta #BDebate

Organitzadors:
      
Col·laboradors:
    
Contingut relacionat: 
Categories: