Esteu aquí

Notícia

Noves empreses al PRBB: Acellera i ZeClinics

El Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona acull set centres de recerca, quatre empreses i uns 1.400 científics i professionals de 55 països.

AddToAny buttons: 
03.12.2013

Redacció

Dues noves empreses de l'àmbit de les biociències han iniciat la seva activitat al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB), Acellera i ZeClinics, tal com informa la revista El·lipse.

Acellera és una empresa tecnològica focalitzada en el desenvolupament de nou programari per optimitzar simulacions de dinàmica molecular a gran escala, principalment per al desenvolupament de fàrmacs, i presta els seus serveis a empreses, centres i institucions de recerca. Va ser creada el 2006 pel Dr. Gianni De Fabritiis, cap de grup del Programa de Recerca en Informàtica Biomèdica (GRIB) de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), i té la seu a Londres. Ara ja compta amb una oficina a Barcelona que dirigeix David Soriano.

D'altra banda, ZeClinics és una start-up Contract Research Organisation (CRO) que ofereix proves de seguretat i eficàcia de nous compostos químics de potencials fàrmacs —principalment en els camps de l'oncologia i trastorns neuronals—, cosmètics i productes nutricionals, utilitzant el peix zebra com a model animal. Tot i que ZeClinics no té ubicació física al PRBB col·labora amb el seu estabulari, un dels més complexos i robotitzats d'Europa, amb una superfície de 4.500 metres quadrats i una capacitat per a 50.000 peixos zebra.

Els socis fundadors de ZeClinics, doctorands i postdocs de la UPF i el CRG, són Davide D’Amico (director general), Javier Terriente (director Científic), Ignasi Sahún (director de Màrqueting) i Simone Calzolari (director Tècnic). Compten amb el suport de la UPF i del professor Florian Engert, especialitzat en biologia molecular i cel·lular, de la Universitat de Harvard.

Actualment, el PRBB acull set centres de recerca d'excel·lència independents que treballen en ciències de la vida i quatre empreses —a les anteriors cal sumar-hi MedSir i qGenomics— que ocupen el 100% de l'espai disponible.

El PRBB, situat al costat de l'Hospital del Mar, té un equipament científic d'avantguarda - Foto: © PRBB.

Contingut relacionat: