Esteu aquí

Notícia

Noves sessions informatives del programa formatiu Design Health Barcelona

d·HEALTH Barcelona busca un canvi radical en la innovació al sector de la salut. Es deixen de banda les classes tradicionals i se submergeix els participants en un hospital on viuran durant vuit mesos una experiència real d'innovació.

AddToAny buttons: 
16.05.2013

    

Redacció

Després de la presentació de la iniciativa Moebio i el programa formatiu Design Health Barcelona (d·HEALTH Barcelona) el passat 16 d'abril, on hi van participar uns 200 responsables d’hospitals, universitats, empreses, Administració i estudiants, en els propers mesos es duran a terme un seguit de sessions informatives a les universitats catalanes i es participarà en esdeveniments de l'àmbit de la innovació i l'emprenedoria. També s'ha publicat el vídeo de l'acte amb les principals intervencions dels experts convidats i una galeria de fotos del networking que es va poder fer al CCCB.

d·HEALTH Barcelona, que començarà el proper mes de setembre, està adreçat a postgraduats amb estudis de medicina, biociències, enginyeria, economia o disseny que vulguin fer un canvi o donar impuls a les seves carreres a través de l’emprenedoria en el sector de la salut. Durant vuit mesos, els alumnes admesos treballaran en equips multidisciplinaris de quatre persones que seguiran junts un procés que s’inicia amb la immersió en un hospital per detectar necessitats reals no satisfetes, segueix amb el disseny i prototipatge d’un nou producte o servei, i es clou amb contactes amb inversors per finançar el projecte. Els centres hospitalaris de Barcelona on es faran les estades són l'Hospital Clínic, l'Hospital Sant Joan de Déu i l'Institut Guttmann.

Al llarg del procés, els alumnes adquiriran coneixements en medicina i desenvolupament de negoci i capacitació en àrees com design thinking o lideratge creatiu a través d’un seguit de classes i tallers impartits per més de 50 especialistes internacionals.

d·HEALTH Barcelona és una programa disruptiu en diversos aspectes i està inspirat en l'experiència de la Universitat d'Stanford: la immersió intensiva en un entorn clínic, el treball en un equip, nous enfocs metodològics (tallers i dinàmiques de grup, debats oberts, presentacions i diàlegs amb panells d’especialistes, MOOC...) i la combinació de classes i sessions de treball sobre ciència, negoci i X-thinking de la mà d’experts i emprenedors procedents d’entorns diversos.

"Probablement és el programa d'acceleració/fellowship més impressionant que hem vist a Europa", segons la iniciativa HealthStartup Europe (The Ultimate Guide to the World's Digital Health Ecosystem).

La nova aposta de Biocat per formar professionals innovadors d'èxit, impulsar i accelerar l'emprenedoria al sector sanitari acaba de començar, per tant, els interessats que no van poder assistir a l'acte de presentació de fa uns dies tenen l'oportunitat de conèixer de primera mà el programa en les sessions informatives que es poden consultar a www.moebio.org/agenda.

Pots seguir el programa a Twitter @moebiobarcelona amb l'etiqueta #dHEALTHBcn.

Per a més informació: Moebio • Tel. +34 93 310 33 30 • info@moebio.org

Organitza:    Una iniciativa de:
       
Amb el suport de:
      
Col·laboradors:
        

Jorge Juan Fernández, responsable acadèmic de Moebio, en la presentació del passat 16 d'abril - Foto: © Biocat, Sergi Cámara.

Categories: