Esteu aquí

Notícia

Oryzon comença l’assaig en Fase I del seu fàrmac ORY-1001 contra la leucèmia aguda mieloide

L’assaig es durà a terme a l’Hospital de la Vall d’Hebrón de Barcelona amb l’equip d’hematologia de Francesc Bosch

AddToAny buttons: 
17.01.2014

L’empresa Oryzon Genomics ha anunciat l’inici dels assajos en Fase I del seu fàrmac ORY-1001. Aquest medicament oral inhibeix l’enzim LSD1 i així redueix el potencial de les cèl·lules mare leucèmiques, atura la formació de colònies i frena la seva proliferació. L’LSD1 (Lysine Specific Demethylase-1) és un modulador epigenètic que regula l’activitat del genoma, i aquesta és la primera vegada que es posa en marxa un assaig que el té com a diana.

Com que la leucèmia aguda mieloide ofereix avui dia unes possibilitats terapèutiques limitades, la notícia ha aixecat espectatives. Tal com ha declarat la directora científica de l’empresa Tamara Maes, “estem esperançats pel potencial d’ORY-1001 en el tractament de la leucèmia aguda i, en el futur, d’altres càncers”.

L’assaig del nou fàrmac es farà a l’Hospital de la Vall d’Hebrón de Barcelona amb l’equip d’hematologia de Francesc Bosch. El passat mes de juny Oryzon va presentar els seus avenços en un congrés als Estats Units, i poc després el fàrmac ORY-1001 va ser designat medicament orfe.

Més informació a la nota de premsa d’Oryzon Genomics

Edifici central de l'empresa Oryzon Genomics a Cornellà del Llobregat (Barcelona)

Contingut relacionat: