Esteu aquí

Notícia

És possible una planificació flexible en els desenvolupaments clínics?

Experts i professionals del sector van compartir experiències i opinions en la 2ª sessió de Lessons Learned

AddToAny buttons: 
24.04.2015

La importància de fer un pla de desenvolupament clínic sòlid i la possibilitat d’escurçar-lo i abaratir-lo a banda dels diferents models de col·laboració per finançar assaigs clínics– o quin és el paper del partnering van ser els temes al voltant dels quals experts i professionals del sector van debatre i compartir experiències en la jornada de Lessons Learned celebrada dimarts passat al Parc Científic de Barcelona (PCB).

La 2ª sessió de Lessons Learned –organitzada per Biocat i CataloniaBio– va ser un èxit en participació, amb més de 50 assistents provinents de sectors com les farma, petites i mitjanes biotec, consultores de salut i hospitals. Durant les 4 hores que va durar la jornada, els experts –moderats pel CEO de VCN Biosciences, Manel Cascalló– van donar els seus punts de vista i van explicar les seves pròpies experiències sobre quines són les preguntes que cal fer-se i com abordar el disseny d’aquest complex procés de desenvolupament per tal d’acabar essent atractius al capital i generar beneficis per la societat.

Gemma Estrada, Directora de la Barcelona Clinical Trials Platform (BCTP) de Biocat, va parlar sobre les noves eines i tecnologies que permeten amassar dades de diferent procedència, així com interpretar i explotar la informació de manera ràpida i més eficient. També va destacar la importància de resoldre –a l’hora de dissenyar un estudi– les necessitats 3P: pacients, pagadors (inversors) i promotors.

D’altra banda, Josep Lluís Falco, Senior Manager d’Antares Consulting, va voler remarcar que primer ve l’estratègia; el desenvolupament del pla ve després. És important partir des del primer moment d’una bona estratègia i sobretot, després, tenir en ment un disseny clínic versemblant.

Joan Perelló, CEO i fundador dels Laboratoris Sanifit, va tractar l’impacte del disseny del pla clínic en la captació d’inversió i va explicar la “importància de trobar un segment de població on poder fer una prova de concepte ràpida”.

Els assistents també van poder escoltar, de la mà de Sergi Trilla –CEO de Trifermed–, lliçons apreses en casos reals de partnering en diferents estadis de desenvolupament. Trilla va destacar la importància de tenir clares diverses qüestions: tenir un model de negoci amb una gran aposta de valor que resolgui una necessitat del client; entendre les forces del mercat i les principals tendències, o trobar un bon partner que et permeti crear i captar valor, puntualitzant també els avantatges de la internacionalització.

Per últim, Raül Insa, CEO de SOM Biotech, va apuntar tres importants aspectes a tenir en compte a l’hora de crear un bon pla de desenvolupament clínic: no oblidar el que vol el client, aplicar rigor en la normativa i creativitat en el disseny.

Compartint experiències per a impulsar la competitivitat 

Les jornades Lessons Learned són un fòrum de coneixement i networking adreçat als professionals d’empreses de l’àmbit de les ciències de la vida. Tenen per objectiu compartir experiències i reflexions en diferents àrees estratègiques de coneixement i capacitats necessàries per reforçar la competitivitat de les empreses biotecnològiques.

Durant el 2015 tindran lloc quatre sessions més que abordan diferents temes: IP i estratègia (21 de maig), Negociació amb inversors i llicències (9 de juliol), Fiscalitat i MAB crowdfunding (8 d'octubre) i Nutracèutics (12 de novembre).

Lessons Learned abril

Tots els ponents del Lessons Learned sobre Desenvolupaments Clínics. 

Contingut relacionat: 
Categories: