Esteu aquí

Notícia

Primers resultats de la visita de la bioregió catalana a Turku

AddToAny buttons: 
21.06.2007

Entre els possibles contactes hi ha els que ha iniciat l’IAT (Institut d'Alta Tecnologia), fundació sense ànim de lucre situada al PRBB (Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona), formada pel CRC de la Corporació Sanitària (Centre Radiològic Computeritzat de Barcelona), l’IMAS (Institut Municipal d’Assistència Sanitària) i l’IDIBAPS (Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pí i Sunyer). L’objectiu de l’IAT és oferir a la comunitat científica serveis d’imatge molecular. Dues de les seves eines principals són el PET (Tomògraf d’Emissió de Positrons), i la seva versió per a animals de laboratori, el MicroPET, que permeten obtenir imatges funcionals d’òrgans, de forma no invasiva i amb gran resolució. El seu director, Francisco Fernández, va presentar ahir l’institut a Turku. Avui es reunirà amb responsables del Turku PET Centre i possiblement arribin a acords comercials.

Xavier Gómez, director d’expansió de Tecnoparc Reus SA., el parc tecnològic del Camp que pretén ser un referent en l’àmbit de la salut i la nutrició humanes, va presentar el projecte de parc científic davant de representants del Functional Foods Forum de Turku, entitat que té per objectiu accelerar el procés de comercialització dels avenços en aliments funcionals dins i fora del mercat finès. Tecnoparc i l’FFF han iniciat també converses de cara a futures col·laboracions.

D’altra banda, la presència de Manel Balcells, president de Biocat, i del Parc Científic de Barcelona, representat per la seva gerent Roser Artal, ha obert la porta a l’alcalde de Turku i als representants del Turku Science Park a visitar properament Barcelona i els seus parcs científics.

La visita a Finlàndia finalitza, per tant, avui amb una sèrie de propostes de col·laboració que contribuiran a consolidar el paper de la biotecnologia catalana en l’entorn internacional.

Enllaços:

www.biocat.cat
www.iat-prbb.com
www.tecnoparc.com
www.pcb.ub.edu
pet.utu.fi/
fff.utu.fi/index_en.html
www.turkusciencepark.com/

Contingut relacionat: 
Categories: