Esteu aquí

Notícia

La producció d’aliments haurà d’augmentar un 70% per abastir la població mundial al 2050

CosmoCaixa reuneix avui i demà els millors experts en agrigenòmica per debatre sobre els últims avenços en genètica vegetal

AddToAny buttons: 
17.03.2015

Investigadors internacionals experts en agrigenòmica es reuneixen avui i demà a CosmoCaixa Barcelona per debatre sobre els últims avenços en el coneixement de les bases genètiques de l’evolució de les característiques de les plantes. Aquestes jornades de debat, Evolution of Plant phenotypes. From genomes to traïts, han estat convocades per B·Debate, Centre Internacional pel Debat Científic, una iniciativa de Biocat i l’Obra Social “la Caixa”.

El líder científic d’aquest B·Debate és Josep Casacuberta, coordinador del programa de genòmica de plantes i animals del Centre de Recerca Agrigenòmica (CRAG), participant en projectes com el del genoma del meló. Casacuberta també ha estat membre del panel de transgènics de l’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA). També hi participen investigadors com Jonathan Wendel, catedràtic d'ecologia, evolució i biologia d'organismes de la Universitat d'Iowa (Estats Units); Rod Wing, director de l'Institut de Genòmica d'Arizona o Pam Soltis i Doug Soltis, de la Universitat de Florida, entre d'altres experts en el camp de l'agrigenòmica.

Durant els dos dies que duren les jornades, els experts parlaran dels últims avenços i descobriments en la genètica vegetal i de com aquest coneixement permetrà millorar aquests vegetals en aspectes com el rendiment, el gust, l’olor o la resistència a les plagues.

A més, la modificació del genoma de les plantes ha ajudat a augmentar la producció i qualitat dels aliments durant més de 10.000 anys d’agricultura. Tenint en compte que segons l’Organització de les Nacions Unides per l’Alimentació i l’Agricultura (FAO), la producció d’aliments haurà d’augmentar un 70% per abastir a la població mundial al 2050 i que s’ha de fer sense augmentar l’ús de l’aigua ni de la superfície conreada, el paper que juga la genètica vegetal i tots els avenços duts a terme en aquest camp, és molt important per poder continuar aquestes millores de manera eficient.

Aliments

Al debat han assistit investigadors i científics internacionals.

Contingut relacionat: 
Categories: