Esteu aquí

Notícia

Una recerca d’Idibell, dins el primer projecte de col·laboració de Transbio Sudoe

L'equip de Julián Cerón treballarà amb el grup francès de Denis Dupuy de març a juny de 2014

AddToAny buttons: 
04.03.2014

El primer projecte de col·laboració de Transbio Sudoe acaba de ser aprovat. El lideren Julián Cerón, de l’Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge (Idibell), i Denis Dupuy, de l’Institut Europeu de Química i Biologia (IECB).

El projecte s’anomena “Anàlisi genòmic funcional de la família de proteïnes SM en C.elegans” (Functional genomic analysis of the SM-like protein family in C. elegans), i durant els propers quatre mesos es desenvoluparà per afavorir la comprensió de la regulació dels gens LSM en C.elegans, un cuc molt utilitzat com a organisme model en estudis de genètica del desenvolupament. La combinació dels equips francès i català compta amb les tècniques necessàries per l’anàlisi genòmic d’aquesta família de proteïnes: d’una banda, el grup de Dupuy és expert en mesuraments quantitatius de l’expressió gènica a gran escala, mentre que el laboratori de Cerón és especialista en anàlisis de fluorescència in vivo.

Novaptech, una unitat de transferència tecnològica de l’IECB, també participarà en el projecte. Sota la tutela de Sonia Da Rocha Gomes, l’equip s’encarregarà de fer la selecció d’aptàmers (fragments d'àcid nucleic o de proteïna que s'uneixen a una diana específica) per caracteritzar els mecanismes d’interacció necessaris entre els ja mencionats gens LSM i molècules d’RNA.

Més informació al web de Transbio Sudoe.

La investigació realitzada per Idibell ha rebut el reconeixement de Transbio Sudoe. - Foto: © Idibell

Contingut relacionat: 
Categories: