Esteu aquí

Notícia

Reig Jofré s'uneix al fabricant de genèrics Mylan per entrar als Estats Units

El grup farmacèutic català preveu començar a vendre els seus productes en aquest mercat a finals de 2014. Actualment, exporta el 55% dels seus medicaments.

AddToAny buttons: 
07.01.2013

Redacció

El Grup Reig Jofré ha signat una aliança amb Mylan Pharmaceuticals, la tercera del món en medicaments genèrics, per registrar i distribuir un antibiòtic d'ús hospitalari en el mercat nord-americà. Mylan té la seva seu central a Virgínia (EUA) i una filial a Barcelona des de 2007.

El grup català està controlat per la família Reig des de 1929 i s'ha especialitzat en fàrmacs injectables, tant liofilitzats com antibiòtics derivats de la penicil·lina. Actualment la seva activitat gira al voltant de quatre divisions: serveis industrials, farmàcia, R+D i serveis biotecnològics. La companyia està reforçant la seva expansió a través de la internacionalització, de manera que va assolir unes vendes de 118 milions d'euros el 2012, de les quals un 55% van ser exportacions.

Gràcies a la compra de Bioglan AB el 2009, s'han introduït estratègicament al clúster Medicon Valley al sud de Suècia i han desenvolupat un esprai per prevenir les reaccions al·lèrgiques que preveuen introduir a nivell mundial a mig termini. D'altra banda, juntament amb la biotecnològica Oryzon Genomics han llançat un test no invasiu per detectar el càncer d'endometri (GynEC®-DX).

Altres mercats d'interès, amb els quals estan mantenint negociacions, són la República Txeca, Hongria, Noruega, Corea, el Japó, Pakistan, Egipte i Algèria.

Reig Jofré és una de les empreses que patrocina el congrés de partnering BIO-Europe Spring 2013, que celebrarà a Barcelona del 11 al 13 de març i que reunirà els líders de la indústria biotecnològica i farmacèutica d'arreu del món, sota el paraigües de l'Ajuntament de Barcelona i Biocat, entre altres entitats.

Reig Jofré és finalista del Premi Emprenedor de l'Any 2012 d'Ernst&Young. A la foto, el conseller delegat Ignasi Biosca.

Contingut relacionat: