Esteu aquí

Notícia

Representants del principal clúster en biomedicina del Japó visiten centres de recerca de Barcelona

El Kobe Biomedical Innovation Cluster està format per més de 300 empreses biomèdiques i biofarmacèutiques

AddToAny buttons: 
13.11.2015

Barcelona es va convertir els dies 29 i 30 d'octubre en el punt de mira de representants del principal clúster de biomedicina del Japó. Erika Kim, coordinadora de Pro-Cluster Kobe, i Ryuji Hiramatsu, cap del Programa d’Innovació Global (Senior Manager) Pro-Cluster, van visitar diversos centres de recerca amb especial interès en centres d’investigació en teràpies cel·lulars, per la relació amb el seu camp de treball.

Kobe és la sisena ciutat nipona més gran i on es troba el clúster en biomedicina més important del país, el Kobe Biomedical Innovation Cluster (KBIC). El Pro-Cluster Kobe forma part del Foundation for Biomedical and Research Innovation (FBRI) i és una de les principals organitzacions coordinadores del KBIC.

Entre els centres que van visitar hi ha l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC), el Banc de Sang i Teixits, el Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona (CMRB), el Programa de Teràpia Cel·lular de la Universitat de Barcelona, i Gri-cel de Grífols. Carlos Lurigados, cap d’Emprenedoria i Creixement Empresarial de Biocat, els va acompanyar en la visita i va destacar l’interès del clúster Kobe en crear sinergies i conèixer com avança la recerca en teràpies cel·lulars a la BioRegió de Catalunya.

El projecte KBIC va començar el 1998 i ja en formen part més de 300 empreses biomèdiques amb presència al Japó. Està especialitzat en tres àrees: dispositius mèdics, desenvolupament de fàrmacs i medicina regenerativa. L’envelliment de la població nipona, juntament amb la creixent demanda de noves teràpies per envellir saludablement, han convertit el mercat japonès en el segon més gran del món en productes de tecnologia mèdica.

Representants del clúster Kobe visiten Biocat

D'esquerra a dreta: Ryuji Hiramatsu, cap del Programa d’Innovació Global (Senior Manager) Pro-Cluster; Carlos Lurigados, cap d’Emprenedoria i Creixement Empresarial de Biocat; Adela Farré, directora de Comunicació del Parc Científic de Barcelona (PCB); i Erika Kim, coordinadora de Pro-Cluster Kobe.

Contingut relacionat: 
Categories: