Esteu aquí

Notícia

Reserva’t aquesta data: el 2 de desembre, el tercer Fòrum Biocat

És la tercera trobada anual amb els representants de les empreses i entitats del sector biotecnològic, biomèdic i de les tecnologies mèdiques de Catalunya amb l’objectiu de fomentar la col·laboració conjunta en la innovació.

AddToAny buttons: 
28.10.2010

Tot està en marxa per a la tercera edició del Fòrum Biocat, el dia 2 de desembre a la Casa Llotja de Mar de Barcelona. El Fòrum Biocat, que s’organitza amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Barcelona, tornarà a reunir representants de les empreses i entitats del sector de la biotecnologia, la biomedicina i les tecnologies mèdiques de Catalunya amb l’objectiu de fomentar la col·laboració conjunta en la innovació.

El 2009, el Fòrum va reunir prop de 600 representants del sector empresarial i financer, d'universitats i hospitals, investigadors, gestors de centres i instituts de recerca.

El programa del Fòrum començarà amb un taula inaugural que comptarà amb la presència dels màxims representants de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Cambra de Comerç de Barcelona i el Patronat de Biocat.

Les estratègies d’èxit que han de seguir les empreses biotec en l’actual entorn de crisi centrarà la conferència principal de la jornada. Mantenint el format participatiu de les anteriors edicions, el Fòrum tindrà tres taules rodones que analitzaran els nous camins de la biotecnologia en àmbits com l’alimentació i la salut; les tecnologies mèdiques i com es pot impulsar la innovació des de la compra pública; i la força de mercats emergents com són l’Índia i la Xina.

Premi BioEmprenedorXXI

Per segon any consecutiu, el Fòrum Biocat acollirà el lliurament del Premi BioEmprenedorXXI, que reconeix el millor pla de creació d’empresa innovadora en el sector de ciències de la vida.

Un dels principals reptes actuals en aquest àmbit és crear empreses innovadores i amb visió de futur que facin arribar la recerca desenvolupada a les universitats, hospitals i centres de recerca al mercat. Amb aquesta finalitat, Biocat juntament amb Barcelona Activa, “la Caixa”, la Cambra de Comerç de Barcelona i Genoma España promouen aquest programa.

Ambaixador de la BioRegió 2010

Biocat va instaurar al 2009 el títol d’Ambaixador de la BioRegió en reconeixement a una personalitat rellevant de l’àmbit científic, financer, polític o social que s’ha distingit per l’impuls de la biotecnologia a Catalunya i pel suport a la BioRegió catalana a nivell nacional i internacional.

L’any 2009 el guardó va ser atorgat al Dr. Joan Massagué, director del Programa de Biologia i Genètica del Càncer del Memorial Sloan-Kettering Cancer Center (MSKCC) i director adjunt de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB). Durant el mateix acte, el vicepresident del Govern va lliurar també un guardó de reconeixement a la trajectòria al Dr. Màrius Rubiralta, secretari general d’Universitats del Ministeri d’Educació, per haver estat una figura clau en el naixement de la BioRegió de Catalunya des de la seva anterior responsabilitat com a director del Parc Científic de Barcelona i rector de la UB.

El nomenament de l’Ambaixador de la BioRegió 2010 serà el pas previ a la finalització de la trobada del Fòrum Biocat d'aquest any.

Inscripció

twitter Segueix-nos!
RSS Subscriu-te per rebre totes les notícies del Fòrum!

Dia: 2 de desembre de 2010
Hora: de 9.15h a 19h
Lloc: Casa Llotja de Mar • Passeig Isabel II, 1 (entrada per Pla de Palau) • Barcelona

Consultes:
Secretaria Tècnica del Fòrum Biocat 2010 (Filloy Consultors)
Tel. +34 93 419 19 86
forum@biocat.cat 

Sobre el Fòrum Biocat 2009:

Amb el suport de (taula rodona Tecnologies mèdiques: compra pública i innovació):

   

El Fòrum de 2009 va reunir 600 representants del sector biotecnològic, biomèdic i tecnologies mèdiques - Foto: © Raimon Solà.

Contingut relacionat: 
Categories: