Esteu aquí

Notícia

Rob Surgical Systems comença la validació del robot quirúrgic Bitrack System

El procés tindrà lloc a les instal·lacions d'Specific Pig al Prat de Llobregat

AddToAny buttons: 
13.11.2014

Rob Surgical Systemsspin-off de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i l'Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC), ha iniciat les validacions del robot quirúrgic Bitrack System per a cirurgia laparoscòpica mínimament invasiva. 

El robot ha estat dissenyat sota la direcció mèdica del Dr. Javier Magriña, cirurgià a la Clínica Mayo (Arizona, EUA) i gran coneixedor del robot quirúrgic Da Vinci, i la direcció tècnica del Dr. Josep Amat, catedràtic de la UPC i responsable de robòtica del Centre de Recerca en Enginyeria Biomèdica (CREB). Josep Amat explica que han creat un robot quirúrgic "amb especialistes de primera línia de Catalunya i dels Estats Units", dissenyat per resoldre les actuals mancances de la cirurgia laparoscòpica, com per exemple la manca de flexibilitat i modularitat dels sistemes i el temps de set-up

El prototip del robot ja està acabat des del punt de vista tecnològic i properament entrarà en fase de validació clínica per tal d'obtenir l'homologació per als mercats europeu i nord-americà. La validació del robot es durà a terme a les instal·lacions al Prat de Llobregat de l'empresa Specific Pig, que ofereix serveis integrals per a la recerca biomèdica especialitzada en el model porcí. Specific Pig integra la cria de porcs seleccionats genèticament amb els serveis de laboratori clínic, quiròfan, recerca de noves tècniques quirúrgiques i validació de disposisitus mèdics, entre d'altres. 

La previsió de Rob Surgical Systems és obtenir el marcatge CE en un termini d'uns 30 mesos i llicenciar-lo a una de les grans empreses de tecnologies mèdiques.

Arrel d'aquesta innovació, el passat 6 de novembre el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, va visitar les instal·lacions de l'empresa Specific Pig al Prat de Llobregat, on va podeu veure en primera persona el robot Bitrack System.

Specific pig

El conseller Mas-Colell amb el robot Bitrack System a les instal·lacions d'Specific Pig. - Foto: © Specific Pig

Contingut relacionat: 
Categories: