Esteu aquí

Notícia

El rumb de les polítiques d’innovació europees, xerrada al Parc de Recerca UAB

Es debatrà la influència que tindran les comunitats d’innovació i coneixement (KIC) de l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia en l’àmbit sanitari.

AddToAny buttons: 
12.03.2013

Redacció

El Parc de Recerca UAB organitza el dia 20 de març de 2013 a Barcelona el seminari Increasing knowledge transfer and innovation in the Mediterranean area, que clausura el projecte europeu Iktimed, on es posaran en comú polítiques d'innovació al voltant de la innovació oberta, l'especialització intel·ligent i la compra pública innovadora. També es debatran els temes que marquen les polítiques d'innovació europees amb la mirada fixada en el programa Horitzó 2020 i s'analitzaran les actuacions que poden afavorir la innovació oberta en les onze regions mediterrànies que participen en el projecte, entre elles Catalunya.

La jornada començarà amb la presentació d'Anna Torelli, cap del projecte Iktimed, i després es faran tres taules rodones amb ponents tant de Catalunya com de la resta d'Europa. En la taula rodona The Knowledge Innovation Communities (KICs) and their influence in the MED area, a les 12.30 h, hi participaran Miquel Martí, director de l'Àrea de Desenvolupament de Negoci de Biocat, juntament amb Silvia Rita, professora adjunta d'Economia i Gestió de la Universitat de Padua; Maurizio Malè, Project Manager de la societat cooperativa CRACA; Camille Bosquet, consultor de l'empresa francesa Bluenove especialitzada en innovació oberta, i Ruggiera Sarcina, responsable de dinamitzar les Comunitats Innovadores Mediterrànies (MICs) a la regions de Veneto i Marche d'Itàlia.

Un dels punts importants d'aquestes polítiques ha estat la creació de comunitats formades per centres de recerca, empreses i centres d'educació superior que treballen conjuntament per desenvolupar projectes innovadors. En aquest sentit, l'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia (EIT) ha dissenyat les comunitats d'innovació i coneixement (KIC), on cada comunitat se centra en un àmbit i té representativitat a escala europea. Actualment, a Catalunya hi ha la seu de la KIC InnoEnergy i s'estan impulsant dues candidatures en els àmbits de la innovació per a una vida saludable i envelliment actiu i l'alimentació del futur (Food4future), on hi participa Biocat (amb el suport de Ciemat-MINECO) juntament amb altres entitats.

El seminari està obert a empreses, emprenedors, investigadors i representants d'entitats de l'àmbit de la recerca i la innovació interessats.

Dia: 20 de març de 2013
Hora: de 9 h a 14 h
Lloc: Casa Convalescència • C/ Sant Antoni M. Claret, 171 • Barcelona

Més informació al web del PRUAB.

Contingut relacionat: 
Categories: