Esteu aquí

Notícia

Sergi Bonet guanya les eleccions a rector de la Universitat de Girona

El catedràtic de Biologia Cel·lular aconsegueix el 70,17% dels vots i agafa el relleu d’Anna Maria Geli.

AddToAny buttons: 
25.11.2013

Redacció

Sergi Bonet (Girona, 1960) ha estat escollit nou rector de la Universitat de Girona (UdG) en els comicis celebrats el dia 19 de novembre. El catedràtic de Biologia Cel·lular ha obtingut el 70,17% dels vots per ocupar el lloc de rector durant els propers quatre anys. La seva proclamació definitiva es farà el dia 25 de novembre.

L'altre candidat era Joaquim de Ciurana, doctor del Departament d’Enginyeria Mecànica i de la Construcció Industrial, que ha tingut el 29,83% dels vots.

Les eleccions han aconseguit un 25,56% de participació entre la comunitat universitària, que compta a dia d’avui amb 13.754 membres. El procés electoral s’ha pogut seguir a través del web de la UdG Eleccions a Rector.

Bonet ha declarat al Diari de Girona que defensarà la diversitat de la universitat i que farà complir "el principi d'autonomia de la universitat pública". També ha dit que té com a objectius prioritaris començar a crear el fons de beques per als estudiants i resoldre la situació retributiva dels sous més baixos de la Universitat de Girona.

Esdevé el quart rector de la Universitat de Girona després de Josep M. Nadal (1992-2002), Joan Batlle (2002-2005) i Anna Maria Geli (2005-2013), i compaginarà el nou càrrec amb la seva tasca com a director del centre de recerca de la UdG TechnoSperm

Recentment, també s’ha escollit el nou rector de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), el catedràtic Enric Fossas.

Més informació al web de la UdG

Sergi Bonet al campus de la Universitat de Girona - Foto: www.candidatsergibonet.cat

Contingut relacionat: