Esteu aquí

Notícia

La sisena convocatòria de BioEmprenedorXXI ja està oberta

"la Caixa", Barcelona Activa i Biocat reiteren el seu compromís amb la creació d’empreses i el reconeixement al talent en l'àmbit de les ciències de la vida.

AddToAny buttons: 
18.04.2013

Redacció

"la Caixa", Barcelona Activa i Biocat han posat en marxa la sisena edició del programa BioEmprenedorXXI de creació d’empreses en l’àmbit de les ciències de la vida. La presentació es va fer dilluns al Palau Macaya de Barcelona on hi van assistir Carles Trenchs, director general de Caixa Capital Risc; Susana Tintoré, directora executiva de Serveis de Barcelona Activa, i Montserrat Vendrell, directora general de Biocat.

A diferència d'altres anys, el BioEmprenedorXXI s'ha presentat conjuntament amb els programes EcoEmprenedorXXI (tecnologies netes i la sostenibilitat) i EmprenedorXXIDigital (tecnologies digitals), que impulsen "la Caixa" i Barcelona Activa, amb la voluntat de coordinar conjuntament les tres iniciatives ja que totes tenen com a objectiu donar suport a projectes amb alt potencial de creixement en els respectius sectors, fomentar el desenvolupament del teixit productiu i transferir a la societat els resultats obtinguts de la recerca.

En les cinc edicions celebrades, el programa BioEmprenedorXXI ha comptat amb un total de 141 projectes d’empreses i emprenedors i ha donat prop de 175.000 euros en premis en metàl·lic, a més de l’acompanyament i les activitats de formació durant el procés de creació de l’empresa. La convocatòria 2013 va dirigida a titulats universitaris, investigadors, professors, doctors i emprenedors que tinguin una idea de negoci o una empresa en fase inicial basada en tecnologia pròpia dels àmbits de la biotecnologia, la biomedicina, les tecnologies mèdiques i l'agroalimentació.

Els interessats que s'inscriguin entraran en un procés de selecció per escollir els projectes amb més potencial. El programa té una durada de sis mesos i ofereix a tots els seleccionats activitats formatives específiques per a emprenedors, orientació per desenvolupar una xarxa de contactes en el sector i un anàlisi personalitzat de la viabilitat de la idea de negoci. També ofereix tutorització i mentoring en competències directives i sobre les diferents formes d'accedir a finançament de projectes innovadors que existeixen.

Exemples a seguir

Un cop finalitzen el programa, els emprenedors tenen el seu projecte prou desenvolupat com per fer el pas de constituir l’empresa. Els fundadors de Mosaic Biomedicals, els doctors Joan Seoane i Josep Baselga i la biotecnòloga Judit Anido, reconeixen que "era una idea que estàvem treballant des de feia temps, però l'hem començat a consolidar arran del premi BioEmprenedorXXI". Mosaic va guanyar el premi BioEmprenedorXXI de 2012.

Altres exemples d’èxit són l'empresa bioinformàtica Intelligent Pharma, guanyadora de la primera edició el 2008, i que actualment té filials als Estats Units, Alemanya i Regne Unit; VCN Biosciences, adquirida per Grifols en un 40%; iMicroQ, que aquest any començarà a comercialitzar el seu primer producte, un kit per a la detecció de la salmonel·la, o Minoryx Therapeutics, que ha rebut recentment una inversió d'1,5 milions d'euros de Caixa Capital Risc i Inveready. Marc Martinell, director general de Minoryx, va dir durant l'acte de presentació de la sisena edició de BioEmprenedorXXI que si hagués de donar un consell als nous emprenedors els diria que "sumin tot el que puguin, que sumin col·laboradors, que sumin socis...".

Pel que fa als programes EcoEmprenedorXXI i EmprenedorXXIDigital tenen les mateixes característiques i funcionament que el BioEmprenedorXXI i per participar-hi cal inscriure's a través dels seus webs.

Inscripció (fins al 19/5/2013)

L'edició 2013 dels tres programes compta amb el patrocini d’Almirall, Asphalion, bdigital, Ferrer, Grifols, Osborne Clarke i Grup VirAudit.

Consultes:
Biocat
Àrea de Desenvolupament de Negoci
Carlos Lurigados (Responsable d'Emprenedoria i Creixement Empresarial)
clurigados@biocat.cat
Tel. +34 93 310 33 89

Una iniciativa de:

        

Dels 81 projectes que s’han beneficiat de l’acompanyament que ofereix el programa, 34 ja s’han constituït com a empresa.