Esteu aquí

Notícia

SOM Biotech aixeca 2 milions d’euros en una ronda participada per 18 inversors internacionals

La companyia destinarà el capital a créixer a Estats Units i finançar un assaig clínic del seu fàrmac reposicionat per tractar la malaltia de Huntington

AddToAny buttons: 
20.01.2017

La biofarmacèutica catalana SOM Biotech, especialitzada en el reposicionament de fàrmacs per a malalties minoritàries del sistema nerviós, ha tancat una ronda de finançament de 2 milions d’euros participada per 18 super-business angels, la majoria dels quals són ex-executius del sector farmacèutic, de diversos països d’arreu del món com Mònaco, Regne Unit, Polònia, República Checa, Estats Units, Corea del Sud, Hong Kong, Índia i Espanya.

Amb aquest capital, la companyia vol consolidar la seva presència als Estats Units, potenciar les seves activitats de llicència i codesenvolupament durant la primera meitat del 2017 i finançar un assaig clínic de fase II del seu compost SOM3355, un fàrmac reposicionat per a la malaltia de Huntington i el segon producte de la companyia en arribar a fases clíniques. Preveu que el medicament arribi al mercat en cinc anys i generi unes vendes superiors als 600 milions d’euros.

SOM Biotech és una empresa que treballa amb fàrmacs reposicionats, és a dir, prèviament aprovats per a una altra indicació, cosa que redueix el risc i nivell d’inversió per desenvolupar noves aplicacions terapèutiques. Des que es va fundar el 2009, la companyia ha aixecat més de 5,3 milions d’euros. "Els fons recaptats ens permetran reforçar la presència internacional necessària per arribar a ser la companyia capdavantera mundial en el camp del reposicionament de fàrmacs per a malalties minoritàries neurològiques", explica el director general, el doctor Raúl Insa.

 

Notícies relacionades:

SOM Biotech

D'esquerra a dreta, el doctor Raúl Insa, director general de SOM Biotech, i Raj Airey, director científic - Foto: © PCB.

Categories: