Esteu aquí

Notícia

Torna la Setmana de la Ciència a Catalunya

Una setmana dedicada a la divulgació del coneixement científic i tecnològic

AddToAny buttons: 
13.11.2014

La 19a Setmana de la Ciència, organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació amb el suport de la Secretaria d'Universitats i Recerca del Departament d'Economia i Coneixement, se celebra a Catalunya del 14 al 23 de novembre.

Amb la finalitat de fer una àmplia divulgació del coneixement científic i tecnològic a tot el territori català, durant aquests dies es realitzen una gran varietat d'activitats i esdeveniments multidisciplinaris. Principalment s’organitzen conferències i taules rodones, jornades de portes obertes a centres de recerca i museus, cursos, tallers i exposicions, totes elles orientades a públics molt diversos que poden accedir-hi gratuïtament.

Un dels grans reptes de la setmana és impulsar el coneixement de la ciència i les vocacions científiques entre els estudiants d’ESO. Per fer això possible, dins del programa Ciència i Aula, impulsat per l’FCRI, el Departament d’Ensenyament, l’Ajuntament de Barcelona i l'Obra Social “La Caixa”, entre d’altres, aquesta edició de la Setmana de la Ciència acollirà el Dia de la Ciència a les Escoles. Dimecres 19 de novembre, al voltant de 100 investigadors realitzaran conferències divulgatives simultàniament en centres d’educació secundària d’arreu de Catalunya. 

La conferència Podem eradicar la infecció del VIH en les persones infectades? Paper de la vacuna terapèutica, inaugurarà la 19a Setmana de la Ciència. La conferencia tindrà lloc a les 10h del 17 de novembre al Palau del Parlament i anirà a càrrec del Dr. Bonaventura Clotet, director de l'Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa i cap de l'Unitat VIH de l'Hospital Trias i Pujol

Posteriorment a l’acte inaugural i com a novetat, se celebra la jornada Vacunes, ciència i societat, un dels esdeveniments centrals de la Setmana de la Ciència, organitzat per l'IEC i l'FCRI, amb el suport del Consell Assessor del Parlament sobre Ciència i Tecnologia.

Inauguració de la 9a setmana de la ciència al Palau del Parlament.

Contingut relacionat: 
Categories: