Esteu aquí

Notícia

Tres dies perquè els universitaris aprenguin com emprendre en 'healthtech'

Obert el termini d'inscripció per a 3 Day Startup Barcelona, un esdeveniment formatiu per a la promoció de l'emprenedoria entre els joves

AddToAny buttons: 
07.04.2015

Barcelona acollirà del 15 al 17 de maig un cap de setmana per fomentar l’esperit emprenedor d’estudiants universitaris en l'àmbit healthtech. Es tracta de la quarta edició espanyola de 3 Day Startup (3DS), que en les anteriors edicions a Madrid i Vigo va reunir més de 200 joves.

El 3 Day Startup Barcelona és una iniciativa formativa que proporciona als estudiants universitaris un aprenentatge a través del mètode learning by doing per poder crear una start-up de base tecnològica en el sector de la salut.

3DS reunirà 40 alumnes a La Salle Technova durant un cap de setmana. Divendres presentaran possibles idees per la creació d’una start-up i escolliran les més atractives, per desenvolupar-les en grups de treball durant dissabte i diumenge. Els estudiants comptaran amb l’ajuda d’experts en emprenedoria (mentors) que els ajudaran en la col·laboració interdisciplinària, la pluja d’idees i l’estudi de mercat, així com en el lideratge i la presa de decisions sota limitacions de temps. Finalment, els grups presentaran un prototip davant d’un panell d’experts que els avaluarà, i també davant de inversors, Business Angels i empreses de Venture Capital.

La participació és gratuïta i el procés d’inscripció de participants està obert fins el 30 d'abril. A principis de maig s’anunciaran els noms dels seleccionats per participar en aquesta experiència.

Durant l'esdeveniment, el divendres 15 de maig, Arnau Valls – Innovation Project Manager a l'Hospital Sant Joan de Dèu  i co-fundador de Kocoon –, explicarà la seva experiència com a fellow de l'edició 2013-2014 de Design Health Barcelona (d·HEALTH Barcelona) i com el va portar a crear Kocoon, un projecte empresarial que està desenvolupant un dispositiu sofisticat que utilitza nous materials per protegir els nadons prematurs de l'excés de soroll. d·HEALTH Barcelona és un programa formatiu pioner en Biodesign a Barcelona per impulsar la innovació, en el qual les necessitats reals de l’entorn hospitalari esdevenen la base de noves tecnologies per millorar la qualitat de l'atenció als pacients. Inspirat en el prestigiós programa Stanford Biodesign Fellowship, d·HEALTH Barcelona és el programa insígnia de Moebio, una iniciativa de Biocat per desenvolupar el talent emprenedor en el sector de la salut i les ciències de la vida.

79 start-up sorgides de 3DS

La iniciativa 3DS va començar a la Universitat de Texas (Austin, EEUU) i ha recorregut ja els 5 continents, amb la participació de més de 5.000 d’estudiants universitaris d’arreu del món.

Actualment, s’han celebrat més de 130 esdeveniments a Alemanya, Holanda, França, Portugal, Xile, Xina, España i altres països. D’aquí han sorgit 79 start-up, moltes de les quals han continuat fora de 3DS, obtenint un finançament total de més de 40 milions de dòlars o entrant a acceleradores i incubadores.

 

Pots seguir l'esdeveniment al Twitter @3DSBarcelona amb l'etiqueta #3DSxBCN15.

Més informació: barcelona.3daystartup.org

Brainstorming

Estudiants universitaris durant una sessió de pluja d'idees al 3 Day Startup. - Foto: © 3DS

Contingut relacionat: 
Categories: