Esteu aquí

Notícia

usMIMA, Subtilis Biomaterials i Tractivus premiades com les millors empreses bio de l’any

Els premis BioEmprenedorXXI estan dotats amb 21.000 euros

AddToAny buttons: 
03.12.2014

 

L’empresa usMIMA – una start-up sorgida de d·HEALTH Barcelona, el programa de postgrau de Biocat per accelerar la innovació en tecnologies mèdiques sanitàries – ha resultat guanyadora de l’actual edició del premi BioEmprenedorXXI, que reconeix els projectes empresarials en el sector de les ciències de la vida amb major potencial de creixement. Subtilis i Tractivus han estat premiades com a primera i segona finalista, respectivament.

Entre els finalistes també ha estat el projecte Kocoon, sorgit també de d·HEALTH Barcelona i que ha dissenyant un dispositiu sofisticat que utilitza nous materials per protegir els nadons prematurs de l'excés de soroll.

la Caixa”, l’Ajuntament de Barcelona – a través de Barcelona Activa- i Biocat impulsen aquest premi que, en conjunt, està valorat en 21.000 euros i consta també d’un paquet d’activitats d’acceleració del creixement i d’accions de formació, internacionalització i incubació, per l’empresa guanyadora i les dues finalistes.

A més, l’empresa guanyadora disposarà d’una estada gratuïta a la Incubadora d’empreses Glòries de Barcelona Activa i comptarà també amb assessorament comptable i fiscal per part del grup Vilar Riba i obtindrà, a l'igual que la primera i la segona finalista, l’estatus d’empresa associada al Parc Científic de Barcelona.

El jurat independent encarregat de fer la valoració dels projectes ha estat format per més d’una vintena de representants d’empreses i entitats del sector de les biociències.

El premi ha estat lliurat en el marc d’una jornada sobre noves tendències en la transferència tecnològica, la jornada regional de clausura del projecte ETTBio, del qual Biocat és partner.

Els BioEmprenedors premiats amb 21.000 euros

L’star-up usMIMA, sorgida de d·HEALTH Barcelona, ha estat premiada amb 12.000 euros. Ha desenvolupat un dispositiu mèdic wearable controlat per un software central que simula massatges terapèutics per tractar el restrenyiment crònic de manera no invasiva, no farmacològica i sense efectes adversos. L’equip està format per quatre emprenedors amb perfils multidisciplinars, que van detectar la idea de negoci durant una immersió clínica a l’Institut Guttman.

La primera finalista, Subtilis Biomaterials, ha rebut 6.000 euros. Aquesta spin-off de la Universitat Politècnica de Catalunya, dissenya, fabrica i comercialitza solucions per a la regeneració òssia a nivell ortopèdic i dental.

Tractivus, reconeguda amb 3.000 euros, sorgeix de la col·laboració entre GEMAT (Grup d’Enginyeria de Materials), l’Institut Químic de Sarrià (IQS) i l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL). Ha dissenyat dues tecnologies amb propietats antibacterianes que permeten alliberar de manera dosificada els fàrmacs i que estan pensades per solucionar les complicacions associades a la implantació d’stents.

Col·laboració públic-privada per fomentar l’esperit innovador i la innovació

BioEmprenedorXXI és un programa de formació, assessorament i suport a la creació i creixement d’empreses de base tecnològica en l’àmbit de les ciències de la vida. Aquest any, han participat 13 emprenedors, dels quals 7 ja han constituït l’empresa i 3 estan en procés. "En total, al llarg de les set edicions que s’han dut a terme, s’han acompanyat 108 projectes de negoci, dels quals 61 estan constituïts en empresa, s’ha aixecat més de 41,5 milions d’euros de finançament i s’han creat més de 250 llocs de treball directes"  ha comentat Montserrat Vendrell, directora de Biocat, durant l'entrega de premis. 

L’objectiu és tant comptar amb una base sòlida de noves empreses amb potencial de creixement i contribuir a la interacció entre tots els agents del sector, com també traslladar al mercat la investigació desenvolupada a les universitats i els centres de recerca. 

Una iniciativa de:    

 

 Amb el suport de:
 

usMIMA ha sigut l'empresa guanyadora de l'edició 2014 del premi BioEmprenedorXXI.

Contingut relacionat: