Esteu aquí

Notícia

La vacuna RUTI d’Archivel desperta l’interès del sector biotec americà

AddToAny buttons: 
09.05.2007

Pere-Joan Cardona, de la biotec catalana Archivel Pharma, entrevistat en una de les principals ràdios nord-americanes

Ahir 8 de maig, en el marc de la convenció de la BIO que té lloc aquesta setmana a Boston (Massachusetts), Pere-Joan Cardona, director científic d'Archivel Pharma, va ser entrevistat per la periodista nord-americana Moira A. Gunn per al popular programa de la Nacional Public Radio, BioTech Nation.
Moira Gunn és una de les periodistes americanes més reputades. Científica de la NASA i autora del llibre Welcome to Biotech Nation, coneix el món de la recerca per ser investigadora en ciències de la informació i estar en possessió d'una patent en nutrició humana. Ha estat recentment guardonada amb la distinció Science Laureate, per la seva contribució al periodisme científic.
Gunn ha escollit Archivel per al seu programa a causa de l'interès que desperta la vacuna RUTI. Durant l'entrevista, Pere-Joan Cardona es va referir a la situació actual de la tuberculosi al món, agreujada per la gran incidència de la infecció latent, que afecta a un terç de la humanitat.

El bacil de la tuberculosi, agent infecciós causant de la malaltia, pot persistir durant anys en la persona infectada, i després reactivar el seu creixement i generar una tuberculosi activa. La dificultat per controlar la tuberculosi radica en el llarg tractament requerit (nou mesos) i s'agreuja per la manca de simptomatologia. En aquest context, la solució oferta mitjançant la vacunació terapèutica amb RUTI, que implica tan sols un tractament antibiòtic d'un mes, representa una revolució en la teràpia i prevenció de la malaltia, ja que facilita campanyes d'eradicació més sistemàtiques.
Cada any 90 milions de casos nous d'infecció latent, 9 milions de casos de tuberculosi nous i 2,5 milions de morts són el balanç d'aquesta malaltia.
Archivel Pharma és un laboratori farmacèutic especialitzat en la recerca clínica i desenvolupament de nous fàrmacs. La seva activitat principal es basa en la tuberculosi, i en particular en el tractament de la infecció latent per a evitar el risc de desenvolupament actiu de la tuberculosi. Actualment, juntament amb l'hospital Germans Trias i Pujol i l'Institut de recerca d'aquest centre, ha desenvolupat la vacuna RUTI, la primera vacuna terapèutica contra la tuberculosi, que ara entra en fase I de desenvolupament clínic.

Per a més informació:
Montse Daban, Directora
Àrea de Comunicació, Premsa
i Relacions Institucionals
BioRegió de Catalunya

mdaban@bioregiocat.net

Contingut relacionat: