Esteu aquí

Notícia

Ysios Capital i Sunstone Capital lideren una inversió de 8,7 milions en Prexton Therapeutics

La ronda de finançament també ha comptat amb la participació de Merck Serono Ventures, inversor i cofundador de la companyia 

AddToAny buttons: 
10.03.2015

La societat gestora Ysios Capital, especialitzada en inversions en biotecnologia y tecnologies mèdiques, ha participat en el tancament de la primera ronda de finançament de la companyia suïssa Prexton Therapeutics. Ho ha fet juntament amb Sunstone Capital i hi ha invertit 8,7 milions d’euros.

Merck Serono Ventures, inversor i cofundador de la companyia, també ha participat en aquesta operació, que permetrà a Prexton Therapeutics avançar en el desenvolupament clínic del seu primer compost per al tractament de les complicacions motores associades al Parkinson fins a obtenir resultats de Fase Ib.

El Director d’Inversions d’Ysios Capital i responsable de la inversió a Prexton, Raul Martin-Ruiz, explica que aquesta és la primera inversió del seu segon fons, Ysios Biofund II Innvierte, i que creuen que “és clarament representativa del tipus d’oportunitats que busca la gestora: aproximació terapèutica innovadora, dirigida a una necessitat mèdica no coberta i amb potencial per a reduir la despesa dels sistemes de salut més enllà del purament lligat a la despesa dels medicaments”.

Aquest primer compost de Prexton és un modulador al·lostèric positiu dels receptors metabotròpics de glutamat tipus 4 (mGluR4), i ha tingut resultats sense precedents a la fase de recerca. Va dirigit directament al receptor, i això és el que fa que resulti un compost innovador. La modulació d’aquest receptor té el potencial de millorar les complicacions motores i de reduir o fins i tot evitar els efectes adversos associats als medicaments que s’utilitzen actualment.

Avui en dia, el mercat global de la malaltia del Parkinson està dominat per productes madurs que actuen sobre el sistema dopaminèrgic i que sovint generen efectes adversos. D’aquesta manera, la majoria d’experts dóna suport al desenvolupament d’aproximacions terapèutiques més eficients que limitin –i idealment eliminin– els efectes adversos dels tractaments actuals.

Raul Martínez

Raúl Martin-Ruiz, director d'Inversions d'Ysios Capital i responsable de la inversió a Prexton. - ©Foto: Ysios Capital 

Contingut relacionat: 
Categories: