Esteu aquí

Opinió

L’EFB, la veu de la ciència per a biotecnologia europea

17.09.2009

Biotecnologia

Christian Suojanen, secretari general de la Federació Europea de Biotecnologia

La Federació Europea de Biotecnologia (EFB) és la veu de la ciència per a la comunitat biotecnològica a Europa. Des del març de 2005 la seu internacional de l'EFB està ubicada a Barcelona.

És possible que no sapigueu que l'organització biotecnològica més gran i més completa d'Europa, amb 235 socis institucionals i més de 6500 socis particulars, 12 seccions científiques (i s'estan desenvolupant noves seccions de productes fitofarmacèutics i medicina regenerativa), 6 grups de treball i oficines regionals a 14 països europeus, a més de la Xina, l'Índia, Rússia i Egipte, té la seu a Barcelona, just al costat de la BioRegió de Catalunya?

La ubicació de l'EFB a Barcelona posa de relleu davant la comunitat biotecnològica internacional l'estat de la biotecnologia a Barcelona, Catalunya i l'Estat espanyol. Moltes de les diverses activitats de l'EFB es duen a terme a Barcelona, des d'on la Federació coordina projectes de cooperació amb la resta del món, com l'acció europea a escala global en ciències de la vida. Això constitueix una oportunitat excepcional per a què les empreses i les organitzacions de Catalunya i l'Estat espanyol (i, naturalment, d'arreu del món, atès que la EFB és una organització internacional) participin, aconsegueixin contactes crucials i aprofitin les activitats de l'EFB i les xarxes europees i internacionals.

Però, què és l'EFB? Per ser exactes, és la veu de la ciència per a la biotecnologia a Europa. L'EFB treballa per fomentar l'ambient adequat per a la innovació biotecnològica, permetre que la biotecnologia tingui el seu paper a la societat i aportar els avantatges de la biotecnologia a la societat en el seu conjunt, a escala europea i internacional. Activa en tots els sectors de la biotecnologia (biofarmacèutic, industrial i agrícola), dedicada a diverses disciplines científiques i amb tots els grups d'interès com a socis (les principals universitats dedicades a la recerca, instituts de recerca, bioclústers, parcs científics i empreses públiques i privades, des de start-ups fins a grans indústries), l'EFB és una gran defensora del sector biotecnològic europeu. La seva missió beneficia universitats, empreses i organitzacions que tenen interessos en el sector de la biotecnologia a Europa. La vostra organització és sòcia de l'EFB? Els socis es consideren en l'àmbit europeu i internacional uns grans promotors del sector biotecnològic europeu que garanteixen un millor entorn que beneficiï tots els grups d'interès.

L'EFB convida a totes les organitzacions que vulguin oferir el seu suport a la biotecnologia a fer-se membres actius de la Federació. Feu-vos socis de l'EFB i genereu beneficis per a la vostra pròpia empresa, alhora que doneu suport a la feina de l'EFB en la seva tasca de construir un sector biotecnològic europeu més fort. Per obtenir informació, podeu enviar un missatge per correu electrònic a la seu de la EFB: secgen@efb-central.org.

La EFB duu a terme un seguit d'activitats clau, des de les tasques de ciència d'avantguarda en les diferents disciplines de la nostra secció, fins les activitats dels grups de pressió europeus i d'educació, fomentant les relacions internacionals i encapçalant el diàleg europeu per crear i capturar el valor de la recerca europea de primera classe.

És de gran rellevància el XIV Congrés Europeu de Biotecnologia, la conferència de biotecnologia més antiga d'Europa i de major prestigi. El Congrés Europeu de Biotecnologia se celebra sistemàticament des de 1978 i és l'únic congrés científic paneuropeu multidisciplinari sobre biotecnologia. El congrés se celebrarà a Barcelona del 13 al 16 de setembre de 2009. En línia amb la missió de l'EFB, el XIV Congrés Europeu de Biotecnologia se centrarà un cop més en apropar a la societat els avantatges de la biotecnologia. L'esdeveniment tindrà com a tema central "Simbiosi: ciència, indústria i societat" i tractarà sobre les innovacions d'avantguarda en matèria de biotecnologia i la seva aplicació de suport a la societat.

Des que es va llençar el lema de la simbiosi, el Congrés Europeu de Biotecnologia ha esdevingut ràpidament l'esdeveniment de biotecnologia més internacional d'Europa, amb més de 1350 delegats procedents de 74 països (en la darrera edició). S'espera que, almenys, 1500 delegats internacionals assisteixin a la catorzena edició el setembre de 2009, entre els quals s'hi inclouen molts dels biotecnòlegs més prestigiosos del món, que presentaran la informació científica més recent; així com executius sènior i consellers delegats del sector biotecnològic, responsables de polítiques europees i nacionals, reguladors i mitjans de comunicació. Dit d'una altra manera, el Congrés Europeu de Biotecnologia congrega, de manera excepcional, els actors clau del sector biotecnològic europeu i internacional. Aquesta trobada a Barcelona el proper any és una gran oportunitat per a tot el sector.

Per obtenir informació detallada, visiteu el web www.ecb14.eu.

efb_logo1.jpg

Christian Suojanen - Foto: Comissió Europea