Esteu aquí

Reportatge

2015, un año de éxitos para la BioRegión de Catalunya

2015, un any d'èxits per la BioRegió de Catalunya

A pocs dies de canviar d'any, toca mirar enrere i fer balanç d'un 2015 que ha deixat excel·lents titulars per a la BioRegió de Catalunya.

18.12.2015

No tots els anys una empresa local del sector de la biotecnologia es llança a cotitzar a borsa (cas d'Oryzon) ni tampoc cada dia s'aconsegueixen recaptar gairebé 20 milions d'euros entre inversors nacionals i internacionals (cas de Minoryx), mentre Europa, per la seva banda, segueix posant la seva confiança en forma de 190 milions d'euros en els projectes de recerca catalans. Repassem a continuació algunes de les notícies que han marcat el 2015 per al sector.

 

Els millors deals de l'any

Si el 2014 va estar marcat pel gran deal d'Oryzon Genomics amb la suïssa Roche per un fàrmac contra la leucèmia tracte que li ha aportat aquest any 3,5 milions d'euros a banda dels 21 inicials per la mol·lècula, els nous acords protagonitzats aquest any per les companyies de la BioRegió demostren que el de la companyia liderada per Carlos Buesa no va ser un èxit aïllat.

Així, en el camp dels acords de llicència és especialment rellevant el cas de Palobiofarma i Novartis, que col·laboren per desenvolupar un fàrmac basat en immunoteràpia per càncer metastàtic.

Una altra protagonista entre els acords de l'any és Reig Jofré, que després de fusionar-se en l'exercici passat amb Natraceutical per crear la cinquena farmacèutica cotitzada a la borsa espanyola, no descarta noves operacions corporatives similars per continuar creixent al ritme que desitgen. A més, la farmacèutica catalana ha tancat aquest 2015 un acord de comercialització amb Manremyc per vendre a Europa el seu suplement nutricional contra la tuberculosi.

 

Les inversions més rellevants

Capítol a part mereixen les inversions en aquest 2015. Precisament Oryzon Genomics és una de les biotech catalanes que més mirades ha atret aquest any en aconseguir una ampliació de capital de 16,5 milions d'euros que ha permès accelerar la seva sortida a borsa. Una altra gran campanada l'ha donat aquest octubre Minoryx, que ha tancat la major ronda d'inversió del sector biotecnològic català en rebre 19,4 milions d'euros en una operació liderada per Ysios Capital i en què han participat Caixa Capital Risc i Health Equity i diversos inversors internacionals.

Significatives són també les rondes aconseguides per Medtep (2 milions de dòlars); Transplant Biomedicals (1,5 milions d'euros); Top Doctors (1,1 milions d'euros); Phyture Biotech (1 milió d'euros); Galgo Medical (1 milió d'euros) i iGlobalMed (300.000 euros).

A més de la seva aposta per les companyies locals com l'esmentada Minoryx, els fons d'inversió de la BioRegió han posat les seves mirades aquest 2015 també en empreses internacionals: és el cas d'Ysios Capital, que al costat de Sunstone Capital ha liderat una inversió de 8,7 milions en Prexton Therapeutics per al tractament de les complicacions motores associades al Parkinson.

D'altra banda, opcions com el micromecenatge han confirmat en aquest 2015 la seva viabilitat com a via alternativa de finançament: ZeClinics ha completat aquest any la major campanya de crowfunding científic a Espanya, aixecant 100.000 euros. Per la seva banda, Mind the Byte ha tancat la major ronda de crowdequity biotech a l'Estat en recaptar 234.310 euros, el doble del que esperaven.

 

Les expèriències internacionals més destacades

La majoria de les esmentades rondes d'inversió s'han tancat amb l'objectiu de créixer internacionalment. Mind the Byte, per exemple, ja s'ha instal·lat a Dinamarca en el que és el seu primer pas d'expansió internacional. Més rodatge tenen ja altres empreses com AB-Biotics, que ha internacionalitzat als Estats Units i el Japó productes per salut oral i un test farmacogenètic de medicina personalitzada, respectivament.

També estan interessats en el mercat nord-americà Laboratoris Isdin i Grifols. Aquest últim, amb destacada presència en aquest mercat des de 2006, ha rebut l'aprovació de la FDA per construir la seva nova planta de purificació a Los Angeles. El mercat nipó atrau, per la seva banda, a Reig Jofré, que prossegueix el seu creixement internacional de la mà de Kern Pharma. A l'Índia i el Nepal vendrà els seus productes la Unitat de Tuberculosi Experimental de l'Institut Germans Trias i Pujol mentre també a Àsia seguirà la seva expansió Laboratoris Ordesa, que a més vol entrar al nord i est d'Àfrica.

 

Els descobiments científics més importants

Del laboratori al mercat el camí sol estar ple de grans moments de progrés i alguns d'irremeiable tornem a començar. Un dels eureka! d'aquest any el protagonitza Ferrer, que ha desenvolupat al costat de Manel Esteller de l'IDIBELL el primer test de diagnòstic epigenètic per càncer. També en el camp de la lluita contra el càncer destaquen els avenços de la Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO), que ha demostrat poder diagnosticar tumors cerebrals gràcies a una punció lumbar, sense necessitat de fer una biòpsia en aquest òrgan.

Així mateix, segueixen endavant projectes imprescindibles com la recerca d'una nova vacuna terapèutica contra la Sida. A mitjans de 2016 començarà el primer assaig clínic d'un producte d'aquest tipus creat a Catalunya, gràcies al treball d'un equip d'IrsiCaixa.

Un pas més endavant es troba ja Som Biotech i la Vall d'Hebron Institut de Recerca, que han finalitzat amb gran èxit un assaig clínic per tractar l'amiloïdosi per transtiretina, una malaltia minoritària que afecta el sistema nerviós perifèric i al cor.

 

Noves iniciatives que enforteixen el sector

A més de les bones notícies amb protagonistes individuals, el 2015 ha estat testimoni d'èxits col·lectius que confirmen la situació de la BioRegió de Catalunya en la primera divisió científica internacional. Bona prova de la salut de l'ecosistema ha estat, per exemple, la concessió d'ajudes a institucions d'excel·lència com els que reconeix el segell Severo Ochoa que ha rebut el IBEC– així com les 4 distincions Maria de Maetzu que han aconseguit quatre unitats de recerca catalanes.

A més, s'han creat noves estructures que contribueixen a reforçar el sector, com el Barcelona Institute of Science and Technology que aglutina sis dels principals centres de recerca catalans d'excel·lència i que lidera Montserrat Vendrell, o noves comunitats per fomentar la innovació en salut. D'una banda, la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa les Comunitats RIS3CAT, una estratègia pionera a Europa que vol transformar el teixit empresarial a Catalunya fins al 2020 i dins de la qual es preveu la creació d'una comunitat en l'àmbit de la salut. També amb enfocament europeu fa els primers passos EIT Health, un projecte continental dirigit per Sylvie Bove, amb un node espanyol liderat per la UB en col·laboració amb Biocat i amb Marco Pugliese com a director.

I és que Europa és un dels grans valedors de la ciència catalana. No en va la Unió Europea ha finançat amb 190 milions d'euros projectes de recerca i innovació d'entitats i empreses catalanes com Inkemia o Biochemize en el primer any i mig del programa Horizon2020. De la mateixa manera, Grifols ha rebut un préstec de 100 milions d'euros del Banc Europeu d'Inversions en el marc del Pla Juncker.

 

El 2016 promet repartir més èxits a un sector cada vegada més competitiu internacionalment.